Έκλεισε το deal μεταξύ HSBC και Παγκρήτιας Τράπεζας

  15 March, 2022 OIKONOMIAΑΡΘΡΑ
Έκλεισε το deal μεταξύ HSBC και Παγκρήτιας Τράπεζας

Η HSBC Continental Europe («HBCE»), έμμεση θυγατρική της HSBC Holdings plc, ανακοίνωσε ότι ήρθε σε κατ’ αρχήν συμφωνία για την πώληση των εργασιών του ελληνικού υποκαταστήματός της («HSBC Continental Europe, Ελλάδος») στην Παγκρήτια Τράπεζα Α.Ε.

“Η εν λόγω συμφωνία τελεί υπό την αίρεση της διαδικασίας πληροφόρησης και διαβούλευσης της HBCE με τα σωματεία και τα συμβούλια εργαζομένων της. Η ολοκλήρωση της σκοπούμενης συναλλαγής τελεί υπό τις διοικητικές εγκρίσεις των αρμόδιων αρχών.

Στο πλαίσιο της πώλησης αυτής, το σύνολο του απασχολούμενου κατά την ολοκλήρωση της σκοπούμενης συναλλαγής προσωπικού της HSBC Continental Europe, Ελλάδος, θα μεταβιβαστεί στην Παγκρήτια Τράπεζα Α.Ε. Η σκοπούμενη συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του πρώτου εξαμήνου του 2023” αναφέρει η ανακοίνωση.

HSBC Continental Europe

Με έδρα στο Παρίσι, η HSBC Continental Europe αποτελεί θυγατρική της HSBC Holdings plc. H HSBC Continental Europe περιλαμβάνει, εκτός από τις τραπεζικές της δραστηριότητες στη Γαλλία, τις δραστηριότητες 10 ευρωπαϊκών υποκαταστημάτων (του Βελγίου, της Τσεχίας, της Ελλάδας, της Ιρλανδίας, της Ιταλίας, του Λουξεμβούργου, της Ολλανδίας, της Πολωνίας, της Ισπανίας και της Σουηδίας). Η αποστολή της HSBC Continental Europe είναι να εξυπηρετεί πελάτες στην ηπειρωτική Ευρώπη αναφορικά με τις ανάγκες τους σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς και πελάτες σε άλλες χώρες όπου δραστηριοποιείται ο Όμιλος αναφορικά με τις ανάγκες τους στην ηπειρωτική Ευρώπη.

Η HSBC δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 1981. Με ενεργητικό περί τα 2 δις ευρώ και 320 εργαζομένους (κατά την 31η Δεκεμβρίου 2021), η HSBC εξυπηρετεί στην Ελλάδα πάνω από 90.000 πελάτες λιανικής τραπεζικής και περίπου 500 εταιρικούς πελάτες μέσω ενός δικτύου 15 καταστημάτων.

 

  15 March, 2022 OIKONOMIAΑΡΘΡΑ