Εκλογές 2023: Το τετράπτυχο της προεκλογικής ατζέντας του ΣΥΡΙΖΑ

  03 April, 2023 ΑΡΘΡΑ
Εκλογές 2023: Το τετράπτυχο της προεκλογικής ατζέντας του ΣΥΡΙΖΑ

Στο τετράπτυχο της προεκλογικής ατζέντας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ πάνω στο οποίο στηρίζεται και το κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματος προτάσσει στις περιοδείες του ο Αλέξης Τσίπρας επιμένοντας στην καθημερινότητα των πολιτών και γυρίζοντας την πλάτη στην ατζέντα “φράχτης” της Νέας Δημοκρατίας.

Αυτό το τετράπτυχο στηρίζεται στην μείωση των τιμών (ακρίβεια, αισχροκέρδεια,) την αύξηση των μισθών (αύξηση κατώτατου μισθού στα 880 ευρώ), την ρύθμιση των χρεών (κούρεμα του ιδιωτικού χρέους και ρυθμίσεις πολλών δόσεων), καθώς και στην επαναφορά ενός δίκαιου, ασφαλούς και αποτελεσματικού κράτους (νέο ΕΣΥ, Δικαιοσύνη, ασφάλεια).

Γίνεται σαφές ότι η Κουμουνδούρου αποφεύγει την μετάθεση της συζήτησης σε ζητήματα που θεωρητικώς ευνοούν το κυβερνών κόμμα όπως ο φράχτης στον Έβρο και στρέφει την δημόσια συζήτηση σε ό,τι “πονάει” την κοινωνία δημιουργώντας της ασφυκτικές συνθήκες διαβίωσης. Ως εκ τούτου αύριο Τρίτη τελικώς ο Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία της πρώτης κατοικίας, της επαγγελματικής στέγης και της αγροτικής γης, η οποία είχε αναβληθεί λόγω του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Επίσης, την Πέμπτη θα παρουσιάσει σε εκδήλωση που διοργανώνουν οι τομείς Μεταφορών και Προστασίας του Πολίτη και τις προτάσεις του κόμματος για την ασφάλεια είτε αφορούν το κράτος, τις υποδομές και τις μεταφορές είτε συνολικότερα ζητήματα ασφάλειας που άπτονται της Προστασίας του Πολίτη.

Στο μοτίβο αυτό κινήθηκε και η χθεσινή περιοδεία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στην Ελευσίνα όπου και ανέφερε: Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει τέσσερα πράγματα: αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών, δίκαιο, ασφαλές και αποτελεσματικό κράτος δίπλα στον πολίτη. “Θα έρθουμε, όχι για να αυξήσουμε τους φόρους αλλά για να αποκαταστήσουμε αδικίες. Να στηρίξουμε τον κόσμο της εργασίας, να ελαφρύνουμε τη μεσαία τάξη, να προστατέψουμε την πρώτη κατοικία, να καταργήσουμε το τέλος επιτηδεύματος, να θεσπίσουμε το ακατάσχετο ειδικό λογαριασμό, να δώσουμε ανάσα στη μικρή και μεσαία επιχείρηση” είπε χαρακτηριστικά.

Για τον Αλέξη Τσίπρα το δίλημμα της κρίσιμης εκλογικής μάχης της 21ης Μαΐου βρίσκεται ανάμεσα στο εάν η χώρα θα συνεχίσει να βουλιάζει ή εάν θα αποφασίσει να αλλάξει. “Αλαζονεία ή Ευθύνη, Εντιμότητα ή Διαφθορά, Δημοκρατία ή Οικογενειοκρατία” ανέφερε χαρακτηριστικά .

Εκ παραλλήλου έκανε νέο άνοιγμα στους πολίτες του ευρύτερου προοδευτικού τόξου αναφέροντας πως είναι κατανοητές οι επιφυλάξεις ή οι διαφορές ωστόσο σημείωσε πως οι κυβερνήσεις συνεργασίας είναι πιο σταθερές από τις αλαζονικές και αυτοδύναμες κυβερνήσεις. Εξέφρασε την βεβαιότητά ότι στις 22 Μαΐου μπορεί κυβέρνηση συνεργασίας όλων των προοδευτικών δυνάμεων.

 

  03 April, 2023 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα