Eκλογές: Ανακοινώνει ψηφοδέλτια ο ΣΥΡΙΖΑ

  18 February, 2023 ΑΡΘΡΑ
Eκλογές: Ανακοινώνει ψηφοδέλτια ο ΣΥΡΙΖΑ

Έπειτα από αρκετές εβδομάδες καθυστέρησης η Κουμουνδούρου αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα -εκτός απροόπτου- το μεγαλύτερο τμήμα (περίπου το 80%) των υποψηφίων του κόμματος για τις εθνικές εκλογές.

Οι λίστες σε κάποιες εκλογικές περιφέρειες θα παραμείνουν ανοιχτές για να συμπληρωθούν με ονόματα υποψηφίων που δεν έχουν κλειδώσει ακόμη ή με τους οποίους η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ βρίσκεται ακόμη στη διαδικασία της διαβούλευσης.

Σήμερα λοιπόν συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία υπό τον Αλέξη Τσίπρα για να συζητήσει για τα ψηφοδέλτια του κόμματος και να εγκρίνει τις υποψηφιότητες που θα κατατεθούν.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να συνεδριάσει και η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για να εγκρίνει και τυπικά τις λίστες με τους υποψήφιους βουλευτές. Σημειωτέον πως τα ψηφοδέλτια σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες θα συμπληρωθούν με άνδρες και γυναίκες σε ποσοστά 50-50 στο πλαίσιο της εφαρμογής της καταστατικής αλλαγής που ψήφισε το συνέδριο για την ισόποση συμμετοχή των γυναικών στα όργανα και σε όλες τις ψηφοφορίες.

Κατά τις πληροφορίες ο Συμεών Κεδίκογλου (πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ ) θα είναι υποψήφιος στην Εύβοια. Επίσης, ο πρώην περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρος Καρυπίδης θα διεκδικήσει σταυρό στην Κοζάνη. Η Ζαχαρούλα Τσιριγώτη απόστρατη αξιωματικός της αστυνομίας και μέλος του think tank του Αλέξη Τσίπρα θα είναι υποψήφια στην α’ Πειραιώς.

Στη μονοεδρική της Κεφαλλονιάς θα κατέβει ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς και σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα στο think tank του πολιτικού του γραφείου, Νίκος Φαραντούρης. Επίσης, με σταυρό θα κατέβει πιθανότατα στην α’ Θεσσαλονίκης και ο καθηγητής αιματολογίας του Πανεπιστημίου της Σορβόνης Γρηγόρης Γεροτζιάφας, επίσης μέλος του think tank του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Στην α’ Αθηνών θα κατέβει ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Νάσος Ηλιόπουλος ενώ στην ίδια περιφέρεια αναμένεται να είναι υποψήφια και η δικηγόρος Μαρία Κουβέλη μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος. Στην πρώτη εκλογική περιφέρεια Αθηνών θα είναι υποψήφιος και ο δημοσιογράφος Δημήτρης Χατζηνικόλας. Επίσης, ο δημοσιογράφος και αυτοδιοικητικός Γιώργος Καραμέρος θα είναι υποψήφιος στην Ανατολική Αττική. Υποψήφιος στην ίδια περιφέρεια θα είναι και ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου.

Στον Νότιο Τομέα της Αθήνας θα είναι υποψήφιος όπως όλα δείχνουν ο δικηγόρος Γιάννης Μαντζουράνης, ενώ στην ίδια περιφέρεια αναμένεται να κατέβει και ο επικεφαλής πολιτικού σχεδιασμού του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στέφανος Τζουμάκας. Στο Βόρειο Τομέα της Αθήνας θα κατέβει ο ηθοποιός Μάριος Αθανασίου αλλά και ο αυτοδιοικητικός Γιώργος Μπαλάφας. Επίσης, ο πρώην γενικός γραμματέας διοικητικής μεταρρύθμισης Γρηγόρης Θεοδωράκης αναμένεται να είναι υποψήφιος στην Αιτωλοακαρνανία. 

Σε σχέση με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας δύο θέσεις θα καλυφθούν από τον πρώην υπουργό και πρώην αρχηγό ΓΕΕΘΑ, ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη και την εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Πόπη Τσαπανίδου. Επίσης, κατά πληροφορίες σε εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας θα τοποθετηθεί και ο καθηγητής ογκολογίας του Χάρβαρντ Όθων Ηλιόπουλος που πλαισιώνει την «δεξαμενή σκέψης» του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα. 

 

  18 February, 2023 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα