Εκλογές: Ένα ενδεχόμενο είναι πριν από το Πάσχα να είναι η πρώτη κάλπη

  23 December, 2022 ΑΡΘΡΑ
Εκλογές: Ένα ενδεχόμενο είναι πριν από το Πάσχα να είναι η πρώτη κάλπη

Ημερομηνία για την ενδεχόμενη διεξαγωγή εκλογών «έδωσε» ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

«Ένα ενδεχόμενο είναι πριν από το Πάσχα να είναι η πρώτη κάλπη» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας ο υπουργός στο MEGA.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης σχολίασε σχετικά με τις επικείμενες εκλογές και τις ημερομηνία αυτών: «Να υπολογίσετε ένα καθαρό διάστημα δύο μηνών από την χρονική στιγμή που αποφασίζει ο πρωθυπουργός να διαλύσει την Βουλή για την όλη διαδικασία. Ένα ενδεχόμενο είναι πριν από το Πάσχα να είναι η πρώτη κάλπη και πριν τις πανελλαδικές η δεύτερη».

Τι συζητούν πολιτικοί και δημοσιογράφοι

Ο κοινοβουλευτικός σχεδιασμός, αλλά και το οικονομικό σχέδιο της κυβέρνησης έχει ορίζοντα έως τον Μάρτιο για εκλογές, είχε αναφέρει και σε ρεπορτάζ του το in.

Από εκεί και πέρα ουδείς γνωρίζει αν θα γίνουν νωρίτερα, αργότερα ή … κάπου στη μέση. Τα στοιχήματα μεταξύ πολιτικών, δημοσιογράφων και άλλων ενδιαφερόμενων πάντως έχουν οργιάσει και δείχνουν διεξαγωγή των εκλογών προς τον Μάρτιο.

Οι εκλογές θα γίνουν μέσα στο επόμενο εξάμηνο λένε αρκετά στελέχη της κυβέρνησης, χωρίς να πέφτει κανείς από τα σύννεφα. Η επιχειρηματολογία εστιάζει στο γεγονός ότι υπάρχει ένας αρκετά πυκνός νομοθετικός προγραμματισμός. Άρα, πρέπει να μείνε ανοιχτή η Βουλή και το Μάρτιο.

Ο πρωθυπουργός έχει δώσει, εδώ και καιρό, το σύνθημα για την εξόρμηση των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, χαράσοντας νοητά την αφετηρία της τελικής ευθείας προς τις εκλογές του 2023.  Προ ημερών ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διάρκεια περιοδείας του στην Καλλιθέα, είχε χαρακτηριστικά ότι «το κλίμα ήδη μυρίζει εκλογές».

Η υπόθεση Qatargate

Σχετικά με την υπόθεση της Εύας Καϊλή και την απόφαση να παραμένει προφυλακισμένη σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών: «Κρίθηκε ύποπτη φυγής και επιπλέον κρίθηκε ότι υπάρχει κίνδυνος απαγωγής της από καταριανούς πράκτορες, το όποιο το βρήκα προχωρημένη σκέψη από τον Εισαγγελέα».

Στο ζήτημα εάν η προφυλάκιση της κα Καϊλή ενέχει και ένα πολιτικό μήνυμα ο κ. Βορίδης σημείωσε: «Θέλω να ελπίζω ότι οι δικαστές οπουδήποτε δεν κρίνουν με τέτοια κριτήρια. Αν αρχίσουμε και βάζουμε πολιτικά κριτήρια στην απόφαση των δικαστών φαλκιδεύεται η έννοια της δικαιοσύνης».

 

  23 December, 2022 ΑΡΘΡΑ