Έκπληκτοι και σαστισμένοι μετα το επεισόδιο...

ΠΑΤΡΙΣ  28 November, 2019 ΑΡΘΡΑ
Έκπληκτοι και σαστισμένοι μετα το επεισόδιο...

Πρώτο θέμα συζήτησης εξακολουθεί να αποτελεί στους κόλπους της τοπικής ΕΛΑΣ η ιστορία με τον αξιωματικό, ο οποίος  τέθηκε σε διαθεσιμότητα εξαιτίας μίας αψυχολόγητης ενέργειας από μέρους του που έβαλε σε δικαστικούς και πειθαρχικούς μπελάδες τόσο τον ίδιο όσο και έναν αρχιφύλακα.

Ακόμα και σήμερα όλοι αναρωτιούνται πώς ένας αξιωματικός καριέρας έφθασε σε μία τέτοια επιπόλαιη ενέργεια που οδήγησε στη σύλληψή του, στην άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος του και στη διαθεσιμότητά του.

Οι δύο ένστολοι, ο αξιωματικός και ο αρχιφύλακας, πήραν αναβολή για τις 5 Δεκεμβρίου οπότε και θα καθίσουν στο εδώλιο του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου  Ηρακλείου με τις κατηγορίες της παράβασης καθήκοντος και της απελευθέρωσης κρατουμένου.

Στο εδώλιο με την κατηγορία της απόδρασης έχει παραπεμφθεί και η… πέτρα του σκανδάλου, ο νεαρός συνιδιοκτήτης μπαρ στο κέντρο της πόλης.

Είναι το άτομο, το οποίο φέρεται να παρέλαβε από τα κρατητήρια ο αξιωματικός λίγο μετά την σύλληψη του για παραβάσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος. Μάλιστα σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. ο αξιωματικός επέστρεψε τον κρατούμενο τρεις ώρες αργότερα. Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο συνδέονται με χρόνια οικογενειακή σχέση.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο αξιωματικός έχει δώσει  εξηγήσεις για τους λόγους που τον ώθησαν να προβεί σε αυτήν την ενέργεια αν και όπως υποστηρίζεται δεν υπήρξε καμία απελευθέρωση κρατουμένου όπως του αποδίδεται.

Στην προανακριτική του απολογία  αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες καταστάσεις ενώ φέρεται να έχει ζητήσει συγνώμη για την ταλαιπωρία που υφίσταται άθελά του και ο αρχιφύλακας. Αναλυτικά οι θέσεις του θα δοθούν ενώπιον του Αυτοφώρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου.

Ακόμα και χθες  δεκάδες συνάδελφοι του αξιωματικού αλλά και συνδικαλιστές  προσπαθούσαν να εξηγήσουν τα ανεξήγητα σε σχέση με την επίμαχη απόφασή του, σχολιάζοντας ότι μία τέτοια ενέργεια συνιστά πραγματική  έκπληξη από έναν αξιωματικό του επιπέδου του. «Δεν υπάρχει λογική εξήγηση. Θα μπορούσε να είχε χειριστεί το όλο θέμα εντελώς διαφορετικά και αναίμακτα.

Εξάλλου ο κρατούμενος απασχολούσε για υγειονομική παράβαση. Θα μπορούσε να ζητήσει να τον δει σε χωριστό χώρο (όπως άλλωστε είθισται σε άλλες περιπτώσεις) για υπηρεσιακούς πληροφοριακούς λόγους. Θα περιμένουμε τη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης» ανέφεραν συνάδελφοί του.

 

ΠΑΤΡΙΣ  28 November, 2019 ΑΡΘΡΑ