«Εκρηκτική» κατάσταση λόγω κενών στα σχολεία της Μεσαράς

mesaralive.gr  06 November, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
«Εκρηκτική» κατάσταση λόγω κενών στα σχολεία της Μεσαράς

Συνάντηση με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης είχε το ΔΣ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Φαιστού για την κατάσταση στα σχολειά στο δήμο Φαιστού που είναι εκρηκτική λόγω των τραγικών ελλείψεων.

«Τα κενά σε εκπαιδευτικούς (πχ στο ΕΠΑΛ Μοιρών οι μαθητές στην ειδικότητα της Νοσηλευτικής δεν έχουν διδαχτεί ούτε μια ώρα(!)  , στο Γυμνάσιο Μοιρών δεν υπάρχουν καθηγητές για τα τμήματα ένταξης, κενά δασκάλων - νηπιαγωγών και ειδικοτήτων  στην πρωτοβάθμια ,  υπεράριθμα τμήματα, παιδοφύλαξη για την ειδική αγωγή, κλειστό το ειδικό νηπιαγωγείο  στην Πόμπια και τόσα άλλα ), την υποχρηματοδότηση των σχολείων  και τα προβλήματα σχολικής στέγης  ως αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόστηκε  τόσο από τις προηγούμενες κυβερνήσεις όσο και από την πρόσφατη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ» αναφέρει η Ένωση Γονέων Δήμου Φαιστού σε ανακοίνωσή της.

Στο υπόμνημα που κατέθεσε η Ένωση  ζητά:

-Άμεση κάλυψη των κενών με μαζικούς και μόνιμους διορισμούς. Καμία διδακτική ώρα χαμένη. Έναρξη ενισχυτικής διδασκαλίας και πρόσθετης διδακτικής στήριξης.

-Ειδικό εκπαιδευτικό και ειδικό βοηθητικό προσωπικό με μόνιμους διορισμούς στις δομές της ειδικής αγωγής (Ειδικό Σχολείο Πόμπιας, ΕΕΕΕΚ Τυμπακίου,  Κωφών και Βαρήκοων Γαλιάς,), ώστε τα σχολεία αυτά να μπορούν από την έναρξη την χρονιάς να λειτουργούν χωρίς κανένα εμπόδιο και να παρέχουν στα παιδιά την αναγκαία παιδαγωγική και κάθε είδους στήριξη που προκύπτει από τις ειδικές ανάγκες.

-20 μαθητές ανά τάξη, και 15 στο Νηπιαγωγείο και σε Α' και Β' Δημοτικού. Να αποσυρθεί η εγκύκλιος Κουράκη για 27 (+10%) μαθητές, δηλαδή για 30άρια τμήματα

-Έκτακτη οικονομική επιχορήγηση από τον Κρατικό Π/Υ και τους  Κεντρικούς  Αυτοτελείς  Πόρους για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολείων. Διαγραφή όλων των χρεών των σχολικών επιτροπών προς τις ΔΕΚΟ. Κατάργηση του ΦΠΑ στις προμήθειες, αγορές και στις συναλλαγές των σχολικών επιτροπών και σχολείων. Δωρεάν ρεύμα και νερό στα σχολεία, άμεσα αφορολόγητο πετρέλαιο με κρατική ευθύνη για όλα τα σχολεία».

Η ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων Δήμου Φαιστού καταλήγει:

«Οι υποσχέσεις για κάλυψη κάποιων κενών μέσα στην εβδομάδα, ενώ διανύουμε ήδη τον Νοέμβρη, δεν μας εφησυχάζουν. Εμείς οι γονείς που ερχόμαστε αντιμέτωποι κάθε χρόνο με όλο αυτό το φάσμα των ελλείψεων στα σχολεία μας, οι οποίες βάζουν στο στόχαστρο τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας, αρνούμαστε συλλογικά να γίνουμε δεκανίκι αυτής  της πολιτικής που ρημάζει τα σχολεία  και μεταφέρει το κόστος λειτουργίας τους στις πλάτες μας. Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε για το καλό των παιδιών μας . Γι αυτό το λόγο φέτος περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά επιβάλλεται η μαζική παρουσία όλων των γονέων στα συλλογικά όργανα για να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί τα κάθε είδους προβλήματα σαν χρέος προς τα παιδιά μας».

 

mesaralive.gr  06 November, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα