Εκτακτο επίδομα 533 ευρώ για χιλιάδες επαγγελματίες -Πώς θα το λάβετε, πότε λήγει η προθεσμία

  07 May, 2020 OIKONOMIAΑΡΘΡΑ
Εκτακτο επίδομα 533 ευρώ για χιλιάδες επαγγελματίες -Πώς θα το λάβετε, πότε λήγει η προθεσμία

«Ανάσα» για όλο τον Μάιο θα λάβουν με έκτακτο επίδομα ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και μικρομεσαίοι επιχειρηματίες.

 Οπως και στην περίπτωση των εργαζομένων κλειστών ή πληττόμενων επιχειρήσεων, η προθεσμία για την υποβολή της αίτησης στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ θα είναι το τέλος του τρέχοντος μήνα. Το έκτακτο επίδομα αποτελεί συνέχεια του μέτρου των 800 ευρώ, αναπροσαρμοσμένο, ωστόσο, στο διάστημα ενός μήνα. Οι λεπτομέρειες για τον τρόπο καταβολής του επιδόματος και τυχόν εξειδικευμένα κριτήρια θα καθοριστούν με νέα ΚΥΑ που θα εκδοθεί τις προσεχείς ημέρες.

 

Η διαδικασία για το επίδομα

Η διαδικασία για το επίδομα των 533 ευρώ θα γίνει μέσω της πλατφόρμας της ΑΑΔΕ mybussinesssupport.gr, όπως ίσχυσε τον Μάρτιο και τον Απρίλιο. Σε αυτή την περίπτωση, ωστόσο, δεν ορίζονται ημερομηνίες για την είσοδο στην πλατφόρμα και την υποβολή της αίτησης. 

Αντ' αυτού, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν την αίτησή τους για το επίδομα μέχρι τα τέλη Μαΐου -όπως ακριβώς και για τους εργαζόμενους κλειστών και πληττόμενων επιχειρήσεων. 

Δικαιούχοι του επιδόματος θα είναι επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες που απασχολούν από 1 έως 20 άτομα προσωπικό, καθώς και οι ατομικές επιχειρήσεις (χωρίς προσωπικό), όπως είχε εισηγηθεί προ ημερών η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ). 
 

 

  07 May, 2020 OIKONOMIAΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα