Έκτροπή κυκλοφορίας λόγω έργων στο ύψος του Μουσείου Μεσαράς (Φωτογραφίες)

mesaralive.gr  15 April, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Έκτροπή κυκλοφορίας λόγω έργων στο ύψος του Μουσείου Μεσαράς (Φωτογραφίες)

Φώτο: mesaralive

Προχωρεί με ταχύτατους ρυθμούς η κατασκευή της κυκλοφοριακής σύνδεσης του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Μεσαράς.

Για τις ανάγκες μάλιστα των εργασιών, έχει κλείσει το ρεύμα Ηράκλειο – Μεσαρά και έχει γίνει εκτροπή στο ύψος του Αμπελούζου. Οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί, να μην αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες και να ακολουθούν τις ενημερωτικές πινακίδες.

Όσον αφορά το ρεύμα Μεσαρά – Ηράκλειο, παραμένει ανοιχτό, ωστόσο έχουν τοποθετηθεί εδώ και καιρό ενημερωτικές πινακίδες για την μείωση ταχύτητας λόγω εργασιών. 

Το έργο

Να υπενθυμίσουμε  ότι τη σύμβαση για την κατασκευή της κυκλοφοριακής σύνδεσης του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Μεσαράς προϋπολογισμού 895.000 ευρώ, υπέγραψε αρχές Νοεμβρίου  ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με την ανάδοχο εταιρεία.
Το έργο χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα σημαντικό για την περιοχή και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη-νησιά Αιγαίου 2007-2013 ΕΣΠΑ». Στο πλαίσιο του έργου θα αναμορφωθεί πλήρως ο ισόπεδος κόμβος, σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές, ώστε να εξυπηρετείται η κυκλοφορία προς και από το νέο Μουσείο Μεσαράς, με την λειτουργία φωτεινής σηματοδότησης. Στις εργασίες περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων: έργα αποχέτευσης ομβρίων,φωτεινή σηματοδότηση και φωτισμός ισόπεδου κόμβου, σήμανση-ασφάλιση, έργα οδοποιίας.
Συγκεκριμένα, στη θέση της σύνδεσης, υπάρχει σήμερα τρισκελής ισόπεδος κόμβος, που συνδέει τον οικισμό Αμπελούζο με την ΕΟ 97. Τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά του υπάρχοντος κόμβου δεν πληρούν τις ισχύουσες προδιαγραφές.

Στο πλαίσιο του έργου θα αναμορφωθεί πλήρως ο ισόπεδος κόμβος, σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές, ώστε να εξυπηρετείται η κυκλοφορία προς και από το νέο Μουσείο Μεσσαράς, με την λειτουργία φωτεινής σηματοδότησης.

Στις εργασίες περιλαμβάνονται:

-       Έργα αποχέτευσης ομβρίων

-       Φωτεινή σηματοδότηση και φωτισμός ισόπεδου κόμβου

-       Σήμανση-ασφάλιση

-       Έργα οδοποιίας

-       Κοπή εκρίζωση φυτών

 

mesaralive.gr  15 April, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα