Ελαιοπαραγωγοί-Αμπελουργοί Κρήτης: Τα αποτελέσματα των εκλογών

  09 March, 2020 ΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Ελαιοπαραγωγοί-Αμπελουργοί Κρήτης: Τα αποτελέσματα των εκλογών

Ομόφωνα επανεξελέγη πρόεδρος της Οργάνωσης Αμπελουργών και Ελαιοπαραγωγών Κρήτης ο Πρίαμος Ιερωνυμάκης

Η σύμπνοια, ο συγκρητισμός και η κοινή αγωνία για τα μείζονα προβλήματα του αγροτικού κόσμου ήταν τα στοιχεία που κυριάρχησαν στην εκλογική διαδικασία της Κυριακής για την ανάδειξη της νέας διοίκησης στην Οργάνωση Αμπελουργών και Ελαιοπαραγωγών Κρήτης.

Οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν στον Προφήτη Ηλία που αποτελεί έδρα της οργάνωσης, με μεγάλη συμμετοχή εκλογέων, καθώς συνολικά 1082 αγρότες άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Νέος πρόεδρος στην Οργάνωση Αμπελουργών και Ελαιοπαραγωγών Κρήτης αναδείχθηκε ομόφωνα ο Πρίαμος Ιερωνυμάκης, ο οποίος μιλώντας στο cretalive επισήμανε: "Αισθάνομαι μεγάλη τιμή για την ομόφωνη πρόταση στο πρόσωπό μου". 

Η πρόταση - παρέμβαση του έμπειρου στον αγροτικό χώρο Γιώργου Στειακάκη, προκειμένου να "απλωθεί" το νέο Δ.Σ της Οργάνωσης σε όλη την Κρήτη στηρίχθηκε από όλους, έτσι οι αγρότες της Κρήτης προχωρούν ενωμένοι, σαν μία γροθιά, από το Λασίθι μέχρι τα Χανιά, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις μεγάλες προκλήσεις που έχουν μπροστά τους.

Η τάση αυτή διεφάνη και από τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία η οποία ήταν πολύ μεγάλη και ενθαρρυντική.

Η επίσημη ανακοίνωση για τη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου

Στην ανακοίνωσή της για τα εκλογικά αποτελέσματα η Οργάνωση Αμπελουργών και Ελαιοπαραγωγών Κρήτης επισημαίνει χαρακτηριστικά τα εξής:

"Από τις εκλογές που διεξήχθησαν στις 8/3/2020 στον Προφήτη Ηλία Ηρακλείου Κρήτης, που είναι και η έδρα της οργάνωσης, εκλέχθηκαν με αλφαβητική σειρά: 

Αθανασάκης Γεώργιος,  Βενιεράκης Γεώργιος, Βέρτουδος Ιωάννης, Γαβαλάς Γεώργιος, Γερωνυμάκης Γεώργιος, Ιερωνυμάκης Πρίαμος, Κουβαριτάκης Εμμανουήλ, Μάρκογλου Ευάγγελος, Περβολαράκης Λάμπρος, Στειακάκης Γεώργιος, Τζουλιαδάκης Γεώργιος, Τσατσαράκης Εμμανουήλ, Φουντουλάκης Ιωάννης, Χαιρέτης Εμμανουήλ και Χιλετζάκης Μύρων.

Σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε από το εκλεγμένο συμβούλιο στις 9/3/2020,  ομόφωνα εκλέγονται για Δ.Σ Προεδρείου:

Πρόεδρος Ιερωνυμάκης Πρίαμος του Σταμ.  με καταγωγή από Προφήτη Ηλία Ηρακλείου, μέλος διοίκησης Εθνικής και διεπαγγελματικής αμπελουργών και οίνου. 

Α' Αντιπρόεδρος Κουβαριτάκης Εμμανουήλ του Ιωάννη με καταγωγή από Πολεμάρχι Χανίων, εντεταλμένος Δημάρχου Πλατανιά Επιτροπής Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Δ. Πλατανιά. 

Β' Αντιπρόεδρος Βενιεράκης Γεώργιος του Νικ. με καταγωγή από Ρέθυμνο, στέλεχος Ε.Α.Σ Ρεθύμνου.

Γενικός Γραμματέας  Γαβαλάς Γεώργιος του Νικ, με καταγωγή από Άγιο Θωμά Ηρακλείου, αμπελουργός ελαιοκαλλιεργητής. 

Ειδ. Γραμματέας Αθανασάκης Γεώργιος του Εμμ  με καταγωγή από Οροπέδιο Λασιθίου Στέλεχος Συνεταιρισμού.

Ταμίας Μάρκογλου Ευάγγελος του Νικ, με καταγωγή από τις Αρχάνες Ηρακλείου, αμπελουργός-ελαιοκαλλιεργητής.

Κοσμήτορας Περβολαράκης Λάμπρος του Εμμ,  Πρώην Δήμαρχος Τεμένους Ηρακλείου.

Επίσης το Δ.Σ. αποφάσισε τις επόμενες ημέρες να συνεδριάσει στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης  για το φλέγον ζήτημα της ελαιοκαλλιέργειας".

 

  09 March, 2020 ΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ