ΕΛΓΑ : Αρχές Δεκεμβρίου η υποβολή των αιτήσεων για το Υπομέτρο 5.1

  06 November, 2020 ΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
ΕΛΓΑ : Αρχές Δεκεμβρίου η υποβολή των αιτήσεων για το Υπομέτρο 5.1

Προδημοσίευση 2ης πρόσκληση Εκδήλωση Ενδιαφέροντος Για Το Υπομέτρο 5.1

Ο ΕΛΓΑ προχωρά στην προδημοσίευση της 2ης Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος στα πλαίσια του Μέτρου 5 «Αποκατάσταση του δυναμικού γεωργικής παραγωγής που έχει πληγεί από φυσικές καταστροφές και καταστροφικά συμβάντα και ανάληψη κατάλληλων προληπτικών δράσεων – Υπομέτρο 5.1: «Επενδύσεις σε προληπτικά μετρά που σκοπεύουν στη μείωση των δυσμενών επιπτώσεων πιθανών φυσικών φαινομένων, δυσμενών καιρικών συνθήκων και καταστροφικών συμβάντων», του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ).

Η αναμενόμενη ημερομηνία έναρξης της διαδικασίας υποβολής των αιτήσεων στήριξης, προσδιορίζεται χρονικά στις αρχές Δεκεμβρίου.

Η δημόσια δαπάνη της πρόσκλησης ανέρχεται σε 15.000.000 ευρώ.

Ποσά και ποσοστά στήριξης

α) Ο ανώτατος επιλέξιμος προϋπολογισμός που δύναται να ληφθεί υπόψη στους υπολογισμούς για τον προσδιορισμό της στήριξης ανέρχεται ανά αίτηση στήριξης έως τις 100.000,00 ευρώ.

β) Εξαίρεση από τα παραπάνω αποτελούν τα Σ.Σ.Γ. στην περίπτωση επένδυσης ενεργητικού συστήματος για την προστασία των καλλιεργειών από την βροχόπτωση ή/και το χαλάζι, όπου ο ανώτατος επιλέξιμος προϋπολογισμός που δύναται να ληφθεί υπόψη στους υπολογισμούς για τον προσδιορισμό της στήριξης ανέρχεται έως το 1.000.000,00 ευρώ.

γ) Η μέγιστη ένταση ενίσχυσης για επενδύσεις στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις φυσικών ή νομικών προσώπων ανέρχεται στο 80% και των Συλλογικών Σχημάτων Γεωργών στο 100%.

Δικαιούχοι – Δικαιώματα, όροι και προϋποθέσεις ένταξης

Δικαιούχοι του καθεστώτος ενίσχυσης μπορούν να κριθούν φυσικά και νομικά πρόσωπα καθώς και Συλλογικά Σχήματα Γεωργών.

 

  06 November, 2020 ΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ