Εμμένει στη στάση της η Τουρκία: Δεν γνωρίζαμε ότι το αεροσκάφος ήταν ρωσικό

Μίκα Κοντορούση  26 November, 2015 ΚΟΣΜΟΣ
Εμμένει στη στάση της η Τουρκία: Δεν γνωρίζαμε ότι το αεροσκάφος ήταν ρωσικό

Χαμηλώνει τους τόνους η Άγκυρα. Τύρκοι στρατηγοί επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τις στρατιωτικές Αρχές της Μόσχας, στις οποίες διευκρίνισαν πως είναι έτοιμοι για κάθε είδους συνεργασία. Μιλούν για αυτόματους κανόνες εμπλοκής, οι οποίοι ενεργοποιούνται αυτόματα για αεροσκάφη αγνώστου ταυτότητας

Οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας ανακοίνωσαν απόψε ότι κάλεσαν στρατιωτικούς ακολούθους της Ρωσίας στο αρχηγείο του γενικού επιτελείου και εξήγησαν ότι η Άγκυρα κατέρριψε το ρωσικό βομβαρδιστικό σε εφαρμογή των κανόνων εμπλοκής διότι το αεροσκάφος δεν ανταποκρίθηκε στις προειδοποιήσεις που του απευθύνθηκαν.

Σε γραπτή ανακοίνωσή τους οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις επισήμαναν ότι κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες προκειμένου να εντοπίσουν και να διασώσουν τους χειριστές του ρωσικού αεροσκάφους και επιπλέον επικοινώνησαν με τις στρατιωτικές αρχές στη Μόσχα και εξέφρασαν την ετοιμότητά τους για «κάθε είδους συνεργασία».

Στην συνάντηση με τους Ρώσους στρατιωτικούς ακολούθους στην Άγκυρα, οι Τούρκοι στρατηγοί ανέφεραν πως δεν γνώριζαν την εθνικότητα του αεροσκάφους, όταν απηύθυναν τις προειδοποιήσεις, και πως η Τουρκία κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για τον εντοπισμό και διάσωση των Ρώσων πιλότων.

Επανέλαβαν πδε πως,,καθώς δεν υπήρξε απάντηση από το αεροσκάφος στις επίμονες προειδοποιήσεις, τέθηκαν σε ισχύ οι κανόνες εμπλοκής, οι οποίοι ενεργοποιούνται αυτόματα για αεροσκάφη αγνώστου ταυτότητας που πλησιάζουν τον τουρκικό ενάεριο χώρο.

 

www.news247.gr

 

Μίκα Κοντορούση  26 November, 2015 ΚΟΣΜΟΣ