Ένα… αλλιώτικο «φακελάκι» σε Χανιώτη γιατρό στο ΠΑΓΝΗ (εικόνα)

  14 December, 2016 ΚΟΣΜΟΣ
Ένα… αλλιώτικο «φακελάκι» σε Χανιώτη γιατρό στο ΠΑΓΝΗ (εικόνα)

Πολύς λόγος γίνεται, σχεδόν καθημερινά, για τα προβλήματα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, για την αυταπάρνηση γιατρών και νοσηλευτριών, για επίορκους γιατρούς που ζητούν χρήματα για ν’ ασκήσουν το λειτούργημά τους, αλλά και για εκείνους που εργάζονται με ξεχωριστό ήθος και ανιδιοτέλεια, αποτελώντας φωτεινά παραδείγματα προς μίμηση.

Αρκετές φορές, δε, έχουν σημειωθεί περιστατικά που ασθενείς δίνουν… φακελάκι σε γιατρούς, χωρίς αυτοί να έχουν ζητήσει το παραμικρό, «για να μας προσέξουν περισσότερο», όπως συνηθίζουν να λένε όσοι εθελοντικά… χρηματίζουν ή επιχειρούν να χρηματίσουν λειτουργούς της Δημόσιας Υγείας.

Σήμερα, πάντως, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, ένας Χανιώτης ειδικευόμενος γιατρός της Αγγειοχειρουργικής Κλινικής, ο κ. Νίκος Δασκαλάκης, έγινε αποδέκτης ενός πραγματικού ξεχωριστού… φακελακιού από μία ηλικιωμένη κυρία, ο σύζυγος της οποίας νοσηλεύεται για αρκετές ημέρες στο ΠΑΓΝΗ.

Το ηλικιωμένο ζευγάρι, που διαμένει στην Κάρπαθο και είχε έρθει στην Κρήτη εξαιτίας προβλήματος υγείας του συζύγου, ουσιαστικά είχε… αποκλειστεί στο Ηράκλειο τις τελευταίες ημέρες εξαιτίας της απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Αύριο αναμένεται ν’ αναχωρήσει για τα πάτρια εδάφη, πριν φύγει, όμως, η ηλικιωμένη κυρία άφησε… δύο μπανάνες και ένα συγκινητικό σημείωμα στον Χανιώτη γιατρό, στο οποίο έγραψε: «Για όλες τις προσπάθειες γιατρέ ευχαριστούμε και ευχόμεθα στην Κάρπαθο σύντομα να σας δούμε».

«Η γιαγιούλα από την Κάρπαθο με “δωροδόκησε” σήμερα με το πιο όμορφο “φακελάκι”!!! Άντε και καλές γιορτές σε όλους παιδάκια!!!», έγραψε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Δασκαλάκης, με τον οποίο συνομίλησε τηλεφωνικά το HANIA.news προκειμένου να λάβει την άδειά του για τη δημοσίευση της συγκεκριμένης συγκινητικής ιστορίας…

Αυτή είναι η πραγματική Ελλάδα. Η Ελλάδα που ξέρει να τιμά με το βρισκούμενο, που έχει φιλότιμο, που αναγνωρίζει και επιθυμεί να ανταποδώσει τη φιλοξενία, τη βοήθεια, την αγάπη που «εισέπραξε»…

 

hania.news

 

  14 December, 2016 ΚΟΣΜΟΣ