Ένα βήμα προς την αξιοποίηση παλιών σχολικών κτηρίων κάνει η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας Δ. Γόρτυνας.

mesaralive.gr  15 April, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Ένα βήμα προς την αξιοποίηση παλιών σχολικών κτηρίων κάνει η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας Δ. Γόρτυνας.

Φωτο: politistikoparko.gr

Άδεια και ανεκμετάλλευτα μένουν για χρόνια πολλά σχολικά κτήρια της Μεσαράς, τα οποία κάποια στιγμή έκλεισαν αφού καταργήθηκαν οι σχολικές μονάδες.

Ο χρόνος είναι ο πιο αδυσώπητος εχθρός σε αυτές τις περιπτώσεις και από την άλλη, ένας σύλλογος ή ένας φορέας μπορούν να αποτελέσουν την αρχή, για να γεμίσουν και πάλι ζωή παλιά σχολικά κτήρια.

Τρανό παράδειγμα το παλιό δημοτικό σχολείο της Φανερωμένης που μετά την κατάργησή του, παραχωρήθηκε στο Σύλλογο ΑμεΑ Γονέων και Φίλων Νότιας Κρητης «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» ο οποίος το μετέτρεψε σε χώρο δημιουργίας και προσφοράς.

Ένα βήμα προς την αξιοποίηση παλιών σχολικών κτηρίων κάνει η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Γόρτυνας, η οποία αποφάσισε την παραχώρηση δύο κτηρίων που στέγαζαν Δημοτικά Σχολεία, σε τοπικούς Συλλόγους.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε – μετά τη σχετική αίτηση του Πολιτιστικού Συλλόγου Ατσιπάδων και τη σύμφωνη γνώμη του Τοπικού Συμβουλίου Ακρίων, να παραχωρηθεί το πρώην Δημοτικό Σχολείο Ατσιπάδων στον εκπολιτιστικό σύλλογο «Αγία Παρασκευή Ατσιπαδων» με σκοπό να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του.

Επίσης η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Γόρτυνας αποφάσισε την  παραχώρηση του πρώην Δημοτικού σχολείου Αποϊνίου στον Πολιτιστικό Σύλλογο Αποϊνίου με σκοπό να γίνει αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και πολιτιστικών εκδηλώσεων .

 Και σε αυτή την περίπτωση υπάρχει το σχετικό αίτημα καθώς και η σύμφωνη γνώμη από το Τοπικό Συμβούλιο.

Οι δύο Πολιτιστικού Σύλλογοι στους οποίους προτείνεται να παραχωρηθούν τα δύο σχολικά κτήρια, αναλαμβάνουν  την υποχρέωση συντήρησης και καθαριότητας των κτηρίων, αποκαθιστώντας  τυχόν φθορές και ζημιές εάν προκληθούν και να καταβάλλουν τις δαπάνες φωτισμού, θέρμανσης και ύδρευσης κατά τη χρήση τους .

Δεν επιτρέπονται επεμβάσεις στο κτίρια, χωρίς άδεια από το Δήμο πέραν των εργασιών συντήρησης .

Να σημειωθεί ότι οι δύο αποφάσεις της Επιτροπής Παιδείας του δήμου Γόρτυνας, αποτελούν εισηγήσεις προς το Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο καλείται να πάρει την τελική απόφαση.

 

mesaralive.gr  15 April, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα