Ένας μοναδικός αγώνας μέσα στο Ζαρό!

  02 August, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Ένας μοναδικός αγώνας μέσα στο Ζαρό!

Την ερχόμενη Κυριακή 4 Αυγούστου, αναμένεται να πραγματοποιηθεί ο καθιερωμένος αγώνας ορεινού δρόμου "ZAROS TRAIL RACE".

Σε μια υπέροχη διαδρομή που περιλαμβάνει το φαράγγι του Ζαρού και το Δάσος του Ρούβα, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δουν μοναδικές διαδρομές της φύσης!

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ:

Η Εκκίνηση δίνεται στο κέντρο του Ζαρού, ο αγώνας ακολουθεί πορεία ανάμεσα στα στενά του χωριού. Βγαίνοντας από το χωριό οι συμμετέχοντες θα περάσουν έξω από την εμφιάλωση του Νερό Ζαρός , μπαίνοντας σε ανηφορικό μονοπάτι προς το δάσος του Ρούβα, μέσα από το εντυπωσιακό φαράγγι του Ζαρού ( Αγ. Νικολάου ή Γάφαρη). Έπειτα από 3,5χλμ. περίπου φτάνουμε στην τοποθεσία "Σπηλιάρα" όπου βρίσκεται ο πρώτος και ο τρίτος σταθμός του αγώνα. Συνεχίζοντας για 4χλμ ανηφορικά χιλιόμετρα ακόμα, με πορεία στην καρδιά του δάσους ,θα φθάσουν στο ψηλότερο σημείο της διαδρομής 1000+ μέτρα συναντώντας χωματόδρομο. Αφού αρχίσουν την κατάβαση αυτού θα βρεθούν στο κέντρο του Δάσους Ρούβα όπου βρίσκεται το εκκλησάκι του Αγ. Ιωάννη. Σε αυτό το σημείο θα υπάρχει ο κεντρικός σταθμός του αγώνα, εφοδιασμένος με νερό, σνάκ, ισοτονικό, φρούτα κτλ. . 

Φεύγοντας από τον κεντρικό σταθμό κατευθυνονται "πίσω" στο φαράγγι του Ζαρού, με κατεύθυνση τον Βότομο.

Έπειτα από 5χλμ. , 600μ αρνητικής υψομετρικής διαφοράς στο τεχνικό φαράγγι, και αφού περάσουν από τον σταθμό στην Σπηλιάρα ξανά, ακολουθεί ο τερματισμός στην όμορφη λίμνη του Ζαρού.

 

  02 August, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα