Ενημερωτική εκδήλωση για τα τροχαίο ατυχήματα στο  Γυμνάσιο Ασημίου

mesaralive.gr  12 February, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Ενημερωτική εκδήλωση για τα τροχαίο ατυχήματα στο  Γυμνάσιο Ασημίου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση που οργάνωσε το Γυμνάσιο Ασημίου σε συνεργασία με Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι Κόφινα και το εργαστήριο μελέτης υγείας και οδικής συμπεριφοράς του τμήματος κοινωνικής εργασίας του ΑΤΕΙ Κρήτης επιστημονικά υπεύθυνο τον καθηγητή Ιωάννη Χλιαουτάκη.

Την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 11:30 π.μ. στο χώρο του σχολείου , η καθηγήτρια εφαρμογών κα. Παπαδακάκη Μαρία παρουσίασε στους παρευρισκόμενους το θέμα‘’ΑΛΗΘΕΙΑ Ή ΨΕΜΑΤΑ’’; ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΜΥΘΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΔΗΓΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ. Στόχος της δράσης αυτής ήταν  η ευαισθητοποίηση τόσο της σχολικής όσο και της ευρύτερης κοινότητας σε θέματα που αφορούν τα τροχαία ατυχήματα και κυρίως η πρόληψη συμπεριφορών διακινδύνευσης κατά τη χρήση του οδικού δικτύου.

Τα παιδιά με τη χρήση βιωματικών ασκήσεων και με τη βοήθεια της νέας τεχνολογίας χωρίστηκαν σε ομάδες και παρουσίασαν τις απόψεις για το θέμα. Τα χειροκροτήματα απέσπασαν οι ομάδες των παιδιών με την ιδιαίτερη παρουσίαση των συμπερασμάτων τους που τα περισσότερα απο αυτά είχαν ως κοινή συνισταμένη τις συνέπειες που μπορεί να επιφέρει η διακινδυνευμένη οδήγηση.

 

mesaralive.gr  12 February, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ