Ενημερωτικό μήνυμα για τους Χειμερινούς Ορεινούς Αγώνες Ζαρού

  19 January, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Ενημερωτικό μήνυμα για τους Χειμερινούς Ορεινούς Αγώνες Ζαρού

Ανακοινωση για τους αθλητές

«Αγαπητέ Συναθλητή, σε ενημερώνουμε για τις συνθήκες που επικρατούν στην διαδρομή.

Η φύση στα καλύτερα της ! Μεγάλες ποσότητες χιονιού που έπεσαν στην τελευταία κακοκαιρία αλλά και οι σχετικά υψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών έχουν δημιουργήσει μια ιδιαίτερη κατάσταση στην διαδρομή. Βασικό χαρακτηριστικό είναι τα πολλά νερά στο φαράγγι – το οποίο θέλει ιδιαίτερη προσοχή λόγο της ολισθηρότητας του κυρίως κατά την κατάβαση. Ακόμα τα νερά στο φαράγγι είναι τόσα ώστε να είναι αναγκαία η διάσχιση νερού ύψους 10-20 εκ. αρκετές φορές. Παρακαλούνται οι αθλητές να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή ! Ψηλότερα η μεγάλες ποσότητες υγρού* (λόγο θερμοκρασίας) χιονιού δυσκολεύουν την κατάσταση.
Θα υπάρξει κάποιας μορφής μικρή τροποποίηση της διαδρομής, που γνώμονα έχει την ασφάλεια των αθλητών, χωρίς όμως να αλλάζει την ουσία του αγώνα. Απόσταση και υψομετρικά θα είναι συγκρίσιμα.

Συνιστούμε στους αθλητές να δείξουν υπευθυνότητα και να μην ρισκάρουν άσκοπα λόγο της ολισθηρότητας στο φαράγγι και του χιονιού στα ψηλότερα σημεία , ώστε να τερματίσουν όλοι με ασφάλεια, καθώς παράλληλα λόγο χιονιού η πρόσβαση είναι προβληματική.

Θεωρούμε ότι οι εικόνες που μπορεί να συναντήσει κάποιος στο φαράγγι είναι απίστευτες και οι αθλητές θα ζήσουν μια μοναδική εμπειρία.

Ο Καιρός αναμένεται αρκετά καλός, με κανονικές/υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες λίγο αέρα, ελάχιστη πιθανότητα βροχής και γενικά χωρίς ιδιαίτερα φαινόμενα.

Ο εξοπλισμός πρέπει να είναι προσαρμοσμένος στις συνθήκες που επικρατούν. Το βασικότερο είναι το παπούτσι που πρέπει να στραγγίζει καλά λόγο του νερού στο φαράγγι αλλά και στο υγρό χιόνι. Επίσης οι κάλτσες πρέπει να είναι καλής ποιότητας και να συνεργάζονται καλά με το παπούτσι. Η θερμοκρασία στο υψηλότερο σημείο της διαδρομής αναμένεται να είναι 5oC και το ντύσιμο θα πρέπει να είναι ανάλογο.

Τα πακέτα συμμετοχής θα τα παραλάβετε από την λίμνη του Ζαρού την Κυριακή το πρωί στις 08.00-09.00.

Ευχόμαστε σε όλους τους αθλητές/τριες καλή επιτυχία και το βασικότερο να περάσουμε όλοι τέλεια και με ασφάλεια ».

 

  19 January, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα