Ένταση στη Βενεζουέλα: Σε εξέγερση καλεί ο Γκουαϊδό - Πραξικόπημα καταγγέλλει ο Μαδούρο

Βίντεο του Χουάν Γκουαϊδό με στρατιωτικούς γύρω του ανάβει φωτιές στη Βενεζουέλα. Καλεί σε στρατιωτική εξέγερση και τους πολίτες να εξεγερθούν κατά του Νικολάς Μαδούρο.
Για πραξικόπημα κάνει λόγο η πλευρά του προέδρου της χώρας.
Ο Γκουαϊδό υποστηρίζει ότι διαθέτει πλέον τη στήριξη του στρατού, τονίζοντας παράλληλα ότι έγραψε αυτό το βίντεο από τη βάση La Carlotta, μίας εξαιρετικής σημασίας βάση στο Καράκας από όπου είχε ξεκινήσει παλαιότερα και το πραξικόπημα του Τσάβες.
«Οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας έλαβαν τη σωστή απόφαση και βασίζονται στην υποστήριξη του λαού της Βενεζουέλας», αναφέρει ο Γκουαιδό.
Από την πλευρά της η κυβέρνηση κατήγγειλε απόπειρα πραξικοπήματος, την οποία και προειδοποίησε ότι θα καταπνίξει.
Δείτε επίσης
- Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ: Σουδανοί πρόσφυγες που βρίσκονται στη Λιβύη ίσως κινηθούν προς την Ευρώπη
- Βατικανό: Στις 7 Μαΐου ξεκινάει το κονκλάβιο για την εκλογή του νέου Πάπα
- Πάπας Φραγκίσκος: Ηχούν πένθιμα οι καμπάνες στη Ρώμη-Xιλιάδες πιστοί στο Βατικανό
- Ουκρανία: Θα υποχωρήσει για την Κριμαία ο Ζελένσκι; – Η στάση των ΗΠΑ, οι απαιτήσεις της Ρωσίας
- Τέσσερα τουρκογενή κράτη αναγνώρισαν την Κύπρο- έντονη αντίδραση Τουρκίας