Εντοπίστηκαν νοτιοανατολικά της Γαύδου οι πρόσφυγες που κινδύνευσαν στη θάλασσα

cretapost.gr  13 November, 2018 ΑΡΘΡΑ
Εντοπίστηκαν νοτιοανατολικά της Γαύδου οι πρόσφυγες που κινδύνευσαν στη θάλασσα

Αίσια κατάληξη είχαν οι έρευνες του λιμενικού σε συνεργασία με τη FRONTEX

Στο λιμάνι της Αγίας Γαλήνης κατευθύνονται αυτή την ώρα τα 25 – 29 άτομα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι εντοπίστηκαν να πλέουν σε σκάφος νοτιοανατολικά της Γαύδου.

Το πλοιάριο εντόπισε αρχικά ένα τάνκερ που έπλεε στην περιοχή, ενώ έκκληση σε βοήθεια απηύθυναν και οι ίδιοι οι επιβαίνοντες οι οποίοι επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τις αρχές στον διεθνή αριθμό έκτακτης ανάγκης 112.

Αμέσως υπήρξε κινητοποίηση του Λιμενικού Σώματος, καθώς ένα περιπολικό και ένα ναυαγοσωστικό άρχισαν να πλέουν προς εντοπισμό του σκάφους με τους πρόσφυγες, το οποίο είχε τεθεί υπό παρακολούθηση και από αεροσκάφος της Frontex.

Παράλληλα, προς το μέρος του κινούνταν άλλα δύο παραπλέοντα σκάφη έτοιμα να προσφέρουν συνδρομή. Σύμφνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι περίπου 25 πρόσφυγες και μετανάστες επιβιβάστηκαν στο τάνκερ που τους είχε εντοπίσει αρχικά και τώρα κατευθύνονται προς το λιμάνι της Αγίας Γαλήνης.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί από πού προέρχονταν και από που κατάγονται. Επίσης δεν έχε γίνει ακόμη γνωστή ποια είναι η κατάσταση της υγείας τους.

 

cretapost.gr  13 November, 2018 ΑΡΘΡΑ