Εντυπωσιάζει η Κέλλυ στο Μόντρεαλ!

stathopoulost.com  23 June, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Εντυπωσιάζει η Κέλλυ στο Μόντρεαλ!

Εκπληκτική εμφάνιση και πρόκριση στον σημερινό τελικό των ρεπεσάζ για την Κυδωνάκη-Σήμερα διεκδικεί το δεύτερο μετάλλιο στην πολλά υποσχόμενη καριέρα της νεαρή πρωταθλήτρια από το Τυμπάκι

Πορεία που δείχνει...μετάλλιο! Μέσα σε τρεις περίπου ώρες αγωνίστηκε πέντε φορές κέρδιζοντας τις τέσσερις. Πρωτόγνωρο συναίσθημα σε τέτοιο επίπεδο, καθώς αυτή ήταν η μόλις δεύτερη συμμετοχή της σε τουρνουά Κ1.

Κι όμως στάθηκε εξαιρετικά, ενώ σε καταστάσεις που ξεκίνησαν... στραβά, όπως στον τελικό του pool, η Κυδωνάκη το διαχειρίστηκε άψογα και άκρως δυναμικά.

Το τατάμι του Complexe sportif Calude-Robillard, την υποδέχθηκε "θερμά". Η ίδια όμως φρόντισε να μην είναι και τόσο "γενναιόδωρη" απέναντι στην Donita Elshani. Η πίεση της Κυδωνάκη ξεκίνησε από τα πρώτα δευτερόλεπτα. Συγκεκριμένα στα 13 δεύτερα είχε κάνει το 1-0 (yuko).

Ενώ μετά από 12'' ήρθε και το δεύτερο, με την Ελληνίδα καρατέκα να κυριαρχεί στο τατάμι. Το καθοριστικό τρίτο yuko ήρθε 1:57 πριν από το φινάλε. Μέχρι το τέλος η Κυδωνάκη συνέχισε σε επιθετικό τέμπο, όμως σημαία δεν σηκώθηκε. Το εισιτήριο της πρόκρισης όμως "εξαργυρώθηκε".

Δεύτερη αντίπαλος η Χιλιανή Susana Li (νούμερο 118 στον κόσμο). Η Li άντεξε λίγο περισσότερο από την Elshani. Για την ακρίβεια το yuko από την πλευρά της Κυδωνάκη ήρθε 1:35 πριν το τέλος.

Λίγο πριν την ολοκλήρωση του τρίλεπτου η Κυδωνάκη μ' ένα ακόμη yuko "καθάρισε" και το δεύτερο παιχνίδι (2-0) παίρνοντας την πρόκριση στον τρίτο γύρο.

Εκεί ο πήχης θ' ανέβει λίγο ψηλότερα. Αντίπαλος η Ελβετίδα και νούμερο 52 στον κόσμο, Dielza Ulluri. Είναι η πρώτη φορά που η Κυδωνάκη ψάχνει να βρει χώρο για να "ξεκλειδώσει" την αντίπαλό της.

Η Ελληνίδα καρατέκα όμως θα βρει τον τρόπο. Με 47 δευτερόλεπτα να απομένουν και μ' ένα καθοριστικό waza-ari θα πάρει το δίποντο, χάρη στο οποίο θα υποχρεώσει την Ελβετίδα, να ανοίξει το παιχνίδι της. Αυτό όμως ήταν και τέλος για την Ulluri.

Ένα yuko στα 33 δεύτερα πριν από το τέλος κι ένα ακόμη στα πέντε δευτερόλεπτα πριν την ολοκλήρωση της αναμέτρησης θα βρει την Κυδωνάκη νικήτρια (4-0) έχοντας στα χέρια της το εισιτήριο για τον τελικό του pool.

Λογικά εκεί θα συναντούσε την νούμερο 22 στον κόσμο, την Αυστριακή και μια από τις κορυφαίες καρατέκα του κόσμου, Alisa Buchinger. Όσο όμως η Κυδωνάκη έκανε...πάρτι στο τατάμι την ίδια ώρα η Buchinger έπεφτε "θύμα" έκπληξης από την Παναμέζα Carmen Harrigan, η οποία με τρία yuko, με το τελευταίο να σημειώνεται 1:10 πριν από το τέλος, προκρίθηκε με 3-0.

Στη συνέχεια η Harrigan αποκλείστηκε από την Καζακστανή και νούμερο 71 του κόσμου, Alexandra Budkina (4-1), η οποία ήταν και η επόμενη αντίπαλος της Κυδωνάκη.

Η Budkina βγήκε στο τατάμι με σκοπό να αιφνιδιάσει την Ελληνίδα καρατέκα, κάτι κατάφερε χάρη σ' ένα yuko, στα 40 δευτερόλεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης.

Ήταν η πρώτη φορά (μέχρι εκείνη τη στιγμή) που η Κυδωνάκη δέχθηκε πόντο και έμεινε παράλληλα πίσω στο σκορ.

Η απάντηση όχι μόνο ήταν άμεση, αλλά και καταλυτική. Μετά από περίπου μισό λεπτό, η Κυδωνάκη είχε καταφέρει να απαντήσει με yuko (1-1), ενώ 30 δεύτερα αργότερα σημείωσε ένα ακόμα παίρνοντας προβάδισμα με 2-1.

Με 1:11 να απομένει η Κυδωνάκη με νέο yuko έκανε το 3-1, για να ακολουθήσουν ακόμη δύο σφραγίζοντας μια τεράστια πρόκριση (5-1) στα ημιτελικά της διοργάνωσης!

Ένα βήμα πριν τον ιστορικό τελικό, η Κυδωνάκη αντιμετώπισε την νούμερο 2 του κόσμου, Kayo Someya, με τη Γιαπωνέζα να προέρχεται από μια δύσκολη πρόκριση (1-0) απέναντι στην Κινέζα, Lingling Tang με τη σημαία να σηκώνεται 59 δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε.

Όσο κι αν ήθελε την πρόκριση τον τελικό, όσο κι αν έδωσε τα πάντα στο τατάμι, η αποστολή της Κυδωνάκη ήταν δύσκολη, κόντρα σε μια έμπειρη και γεμάτη μετάλλια καρατέκα. Η Ελληνίδα αθλήτρια όμως δεν "έπεσε" και τόσο εύκολα.

Υποχρέωσε τη Someya να "απασφαλίσει" όλα της τα...όπλα για να την κερδίσει. Η Κυδωνάκη άντεχε απέναντι στη Someya, όμως ένα μπλακ-άουτ οκτώ δευτερολέπτων ήταν καθοριστικό. Με 40 δευτερόλεπτα να απομένουν η Γιαπωνέζα βρήκε το πρώτο yuko, ενώ οκτώ δευτερόλεπτα αργότερα σημείωσε και δεύτερο παίρνοντας τη νίκη με 2-0.

Μία νίκη που μπορεί να άφησε την Ελληνίδα καρατέκα εκτός τελικού, όμως την πήγε στον σημερινό τελικό των ρεπεσάζ , εκεί όπου θα αντιμετωπίσει  στις 18:57,ώρα Ελλάδος τη νούμερο 18 του κόσμου, Κινέζα, Lingling Tang, η οποία χτες  έκανε περίπατο κόντρα στην Καναδή Melissa Bratic επικρατώντας με 6-2 εξασφαλίζοντας την πρόκριση στον τελικό για τη διεκδίκηση του χάλκινου μεταλλίου.

 

stathopoulost.com  23 June, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα