Ενώνουν τις δυνάμεις τους Σύλλογοι και Φορείς του Τυμπακίου

mesaralive.gr  09 September, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Ενώνουν τις δυνάμεις τους Σύλλογοι και Φορείς του Τυμπακίου

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή της Δ.Ε. Τυμπακίου, απασχόλησαν Συλλόγους και Φορείς που συναντήθηκαν την Δευτέρα το βράδυ στα γραφεία του Κυνηγετικού Συλλόγου Τυμπακίου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τέθηκαν «επί τάπητος» θέματα όπως αυτό των σκουπιδιών ως το κυριότερο, επίσης συζητήθηκε το θέμα του Βιολογικού, ενώ οι εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων αποφάσισαν την δημιουργία Τράπεζας Αίματος καθώς και την οργάνωση Πυρασφάλειας για την επόμενη θερινή σεζόν.

 

Κύριο θέμα τα σκουπίδια

Στα γραφεία του Κυνηγετικού Συλλόγου συναντήθηκαν εκπρόσωποι από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τυμπακίου, τον Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων Κόκκινου Πύργου, τον Αγροτοβιομηχανικό Συνεταιρισμό Τυμπακίου, τον ΑΟΤ, τον Σύλλογο «Το Μετόχι» καθώς και τον Σύλλογο του Αφραθιά.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο mesaralive.gr ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Τυμπακίου κ. Μεθόδιος Ζαχαριουδάκης, “το θέμα στο οποίο έγινε μεγάλη συζήτηση, ήταν αυτό των σκουπιδιών”.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τέθηκε από όλους μας ο προβληματισμός για το τι μέλλει γενέσθαι με την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο Σταθμό Μεταφόρτωσης στο Τυμπάκι, όπου θα πρέπει να καθαριστεί και να φύγουν τα σκουπίδια , όπως επίσης και στην περιοχή πάνω από το Καλαμάκι, όπου υπάρχουν βουνά από σκουπίδια.

Επίσης μας προβλημάτισε η εικόνα που παρουσιάζει η λίμνη της Καταλυκής τις τελευταίες μέρες και το τι γίνεται με τον Βιολογικό.

Θέλαμε να είναι στη συνάντηση και εκπρόσωπος του Δήμου, γι΄ αυτό το λόγο και είχαμε καλέσει προφορικά τον Αντιδήμαρχο κ. Νίκο Παπουτσάκη να παρευρίσκεται, ωστόσο δεν μπόρεσε να έρθει.

Ελπίζουμε την επόμενη φορά που θα γίνει συνάντηση να παρευρίσκεται εκπρόσωπος του Δήμου προκειμένου οι προβληματισμοί μας να μεταφερθούν και στον Δήμαρχο» ανέφερε ο κ. Ζαχαριουδάκης.

«Τα θέματα αυτά θα ξανασυζητηθούν, μιας και όλοι οι εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων συμφωνήσαμε ότι θα γίνονται συχνές συναντήσεις για να συζητούνται τα προβλήματα της περιοχής και να αναζητούνται λύσεις», προσθέτει ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Τυμπακίου.

Όπως προαναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αποφασίστηκε η δημιουργία Τράπεζας Αίματος από Συλλόγους και Φορείς, η οργάνωση Πυρασφάλειας για την επόμενη σεζόν, ενώ επίσης θα ζητηθεί από τους Εθελοντές Σαμαρείτες του ΕΕΣ Μοιρών να υλοποιηθεί το 20ωρο Πρόγραμμα  Πρώτων Βοηθειών  για τα μέλη των Συλλόγων και φορέων του Τυμπακίου.

 

mesaralive.gr  09 September, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα