Επαληθεύεται το δημοσίευμα του mesaralive.gr για το ΣΜΑ Τυμπακίου

mesaralive.gr  03 March, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Επαληθεύεται το δημοσίευμα του mesaralive.gr για το ΣΜΑ Τυμπακίου

Φωτο: mesaralive.gr

Επαληθεύτηκε πλήρως το δημοσίευμα του mesaralive.gr για ένα πολύ σημαντικό θέμα που αφορά την περιοχή του Τυμπακίου και το οριστικό κλείσιμο του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Τυμπακίου.

Όπως είχε γράψει το mesaralive.gr (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) ο ΣΜΑ Τυμπακίου, λειτουργούσε σε προστατευόμενη περιοχή και ως τούτου έπρεπε να κλείσει, κάτι που αναφέρεται και στην ανακοίνωση που λάβαμε από το δήμο Φαιστού.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση – ενημέρωση αναφέρεται: «Ενημερώνονται οι δημότες Φαιστού ότι ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Τυμπακίου κλείνει οριστικά διότι η περιοχή έχει ενταχθεί στο δίκτυο προστασία των Μικρών Νησιωτικών Υγροτόπων (ΦΕΚ 229/19-06-2012) και ως εκ τούτου η χρήση της ως ΣΜΑ δεν είναι επιτρεπτή .

Μετά το οριστικό κλείσιμο του ΣΜΑ ο Δήμος θα αποκαταστήσει το χώρο , προκειμένου να αναγεννηθεί η άγρια ζωή η οποία φιλοξενείται στους υγρότοπος αυτής της κατηγορίας υπό κανονικές συνθήκες , και θα τον αποδώσει στο φυσικό περιβάλλον . Κατόπιν τούτου παρακαλούνται οι δημότες να σταματήσουν να μεταφέρουν απορρίμματα στο ΣΜΑ Τυμπακίου , σε διαφορετική περίπτωση ο Δήμος δεν έχει άλλη λύση παρά να επιβάλει τις προβλεπόμενες από το Κανονισμό Καθαριότητας κυρώσεις περί αυθαίρετης εναπόθεσης απορριμμάτων . Σχετικά με την διαχείριση των απορριμμάτων υπενθυμίζουμε στους δημότες ότι:

1. Τα στερεά αστικά απορρίμματα θα πρέπει να εναποτίθενται στους κάδους απορριμμάτων . Προσωρινά και μέχρι την επανέναρξη του προγράμματος ανακύκλωσης με τον ίδιο τρόπο θα εναποτίθενται και τα ανακυκλώσιμα υλικά .

2. Τα κλαδιά από τα κλαδέματα των ελαιόδεντρων και των οικιακών κήπων , τα αδιάθετα γεωργικά προϊόντα καθώς και τα φυτικά υπολείμματα των καλλιεργειών , θα πρέπει να συγκεντρώνονται σε ιδιωτικό χώρο των κατόχων τους , οι οποίοι έχουν και την ευθύνη για την περεταίρω διαχείριση τους ( ενσωμάτωση στο έδαφος , κομποστοποίηση , απόδοση στην κτηνοτροφία , καύση του υπολοίπου εκτός της αντιπυρικής περίοδο και εφ΄ όσον οι κλιματικές συνθήκες το επιτρέπουν κ.λ.π ). Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα τεθεί σε λειτουργία μονάδα παραγωγής pellets από φυτικά υπολείμματα και θα δοθεί οριστική λύση στο θέμα την διαχείρισης των φυτικών υπολειμμάτων .

3. Οι παλιές οικιακές ηλεκτρικές συσκευές μπορούν να μεταφέρονται και να εναποτίθενται στο κοντέινερ ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών το οποίο βρίσκεται στο αμαξοστάσιο του Δήμου στις Μοίρες .

4. Τα ογκώδη απορρίμματα (στρώματα , έπιπλα κ.λ.π) θα πρέπει να μεταφέρονται από τους ιδιοκτήτες τους στον ΣΜΑ Μοιρών ή και Ζαρού και να απορρίπτονται εντός του κοντέινερ μεταφοράς . Η μεταφορά θα γίνεται μετά από συνεννόηση με τον Δήμο προκειμένου να διασφαλιστεί ότι κατά τη μεταφορά θα είναι διαθέσιμο το κοντέινερ , η εναπόθεση στο έδαφος δεν επιτρέπεται . Πληροφορίες στα τηλέφωνα 28923 40424 , 40227.».

 

mesaralive.gr  03 March, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ