Έπεσε η θερμοκρασία,πήρε φωτιά η αγορά του Πετρελαίου θέρμανσης

cretalive.gr  11 December, 2018 ΑΡΘΡΑ
Έπεσε η θερμοκρασία,πήρε φωτιά η αγορά του Πετρελαίου θέρμανσης

Αύξηση στις παραγγελίες για πετρέλαιο θέρμανσης τις πρώτες ημέρες του Δεκέμβρη

Οι χαμηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών... «έλιωσαν» κάπως τον... πάγο στην αγορά του πετρελαίου θέρμανσης! Ακούγεται και φαντάζει οξύμωρο και σ' έναν βαθμό... ειρωνικό, με βάση τα παιχνίδια των λέξεων και του... καιρού, ωστόσο αυτή είναι η πραγματικότητα! Οι ιδιοκτήτες πρατηρίων υγρών καυσίμων παρακολουθούν με συγκρατημένη αισιοδοξία τις αυξημένες και μαζεμένες κλήσεις που δέχονται από αρκετά νοικοκυριά τις πρώτες ημέρες του Δεκέμβρη, εκτιμώντας ότι έως και τις γιορτές ακόμα περισσότεροι καταναλωτές θα έχουν γεμίσει τα καλοριφέρ τους με το παχύρρευστο θερμαντικό υγρό!

Πάντως, το μεγάλο ερώτημα - στοίχημα  για τους ίδιους είναι το αν θα  μπορέσουν να ισοσκελίσουν στα ταμεία τους τη μεγάλη... χασούρα του προηγουμένου μήνα! Αν κάτι τέτοιο καταστεί εφικτό, ωφελημένες θα είναι και οι δύο πλευρές! Διότι, με το να ... ζεσταθούν τα σπίτια ολοένα και περισσότερων συμπολιτών μας, θα «ζεσταθούν» και οι τσέπες των επαγγελματιών! Κι όσο να' ναι, οι πιθανότητες να κάνουν αμφότεροι καλές γιορτές θα είναι περισσότερες!

«Υπάρχει μία έντονη κινητικότητα το τελευταίο διάστημα, και σ' αυτό οφείλεται το γεγονός ότι έχει παγώσει ο καιρός. Επίσης υπάρχει το καλό ότι έχουμε μείωση στις τιμές όλων των καυσίμων, ενώ το επίδομα θέρμανσης απ' ό,τι φαίνεται θα είναι μεγαλύτερο, και όσοι μπορούν να το πάρουν θα τους έρθει φθηνότερα το πετρέλαιο», παρατήρησε αρχικά ο πρόεδρος βενζινοπωλών νομού Ηρακλείου κ. Λυκούργος Σαμόλης.

Τιμές, ζήτηση και... σύγκριση

Η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στο Ηράκλειο είναι στο 1,07- 1,08 ευρώ το λίτρο. Πάνω - κάτω στα ίδια επίπεδα με πέρσι, «ίσως και λίγο καλύτερα», όπως υποστηρίζει ο κ. Σαμόλης. Κάτι ανάλογο ισχύει και για τη ζήτηση του «μαύρου χρυσού», αν και θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας ότι το αντίστοιχο διάστημα του 2017 οι κρύες μέρες ήταν λιγότερες συγκριτικά με φέτος. Εξ ου και ο πρόεδρος των βενζινοπωλών, με μια πρόχειρη εκτίμηση, υπολογίζει ότι ενδεχομένως να «είμαστε και λίγο πιο κάτω». 

 

cretalive.gr  11 December, 2018 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα