Επί σκηνής στο Πολύκεντρο το Θεατρικό Εργαστήρι Ζαρού

  19 November, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Επί σκηνής στο Πολύκεντρο το Θεατρικό Εργαστήρι Ζαρού

Ολοκληρώνονται την Κυριακή το βράδυ οι παραστάσεις της Θεατρικής Ομάδας «Θεατρικο Εργαστήρι Ζαρού»!

Η «Σηκωματριά Ελιά» που ταξίδεψε φέτος το κοινό στα μονοπάτια της κρητικής παράδοσης αποσπώντας το ζεστό χειροκρότημα του κοινού, ανεβαίνει  σήμερα Κυριακή 19 Νοεμβρίου στις 20:30 στο Πολύκεντρο του Δήμου Φαιστού μετά από πλήθος παραστάσεων σε ολόκληρη την Κρήτη.

Υπόθεση

Πρόκειται για ένα έργο  στην κρητική διάλεκτο που θα ταξιδέψει και φέτος το κοινό συναρπάζοντας και σκορπώντας συγκίνηση! Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που η εξαιρετική κρητική ηθογραφία, ανεβαίνει ως διασκευή σε θεατρική παράσταση! Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το μυθιστόρημα του Κωστή Τριανταφυλλάκη σε μια πολύ καλή διασκευή του Μάνου Παπαδογιαννάκη!

Πρόκειται για μια κρητική ηθογραφία  όπου «κάτω από μια σηκωματαριά ελιά (μια ελιά σε… ξένο χωράφι, δηλαδή, καθώς σύμφωνα με αυτό το αξιοπερίεργο ιδιοκτησιακό καθεστώς, σε άλλον ανήκει το δέντρο και σε άλλον η γη), δύο νέοι που τις οικογένειες τους χωρίζει η κατάρα της βεντέτας, ανακαλύπτουν την αγάπη. Με αφορμή αυτή την ελιά εξελίσσεται η ιστορία που θα δούμε επί σκηνής. Όπως αναφέρουν οι συντελεστές της παράστασης «Η πίστη στο Θεό, η ελπίδα για τη ζωή, η δύναμη της πρώτης αγάπης είναι τα βασικά στοιχεία του έργου. Ο Κωστής Τριανταφυλλάκης δημιουργεί  ένα έργομε δυνατά στοιχεία, πλούσια συναισθήματα, ρεαλιστικά μηνύματα και εναλλασσόμενες καταστάσεις σε μια όμορφη ιστορία που σε κρατά σε αγωνία από την πρώτη στιγμή μέχρι το τέλος».

Οι συντελεστές

Ψυχή του Θεατρικού Εργαστηρίου Ζαρού για πάρα πολλά χρόνια τώρα και σκηνοθέτης του έργου ο Μάνος Παπαδογιαννάκης που κρατά και ένα ρόλο (Περοβασίλης)   στο έργο, όπου παίζουν επίσης:

Αθηνά Τριαματάκη -  Εβελίνα Φραγκιαδάκη στο ρόλο της Μαριώρας
Εύα Αλεξάκη στο ρόλο της Άννας
Νίκος Λεμονάκης στο ρόλο του Κωστή
Αντιόπη Λεμπιδάκη στο ρόλο της Μαρίας
Κωστής Μανιουδάκης στο ρόλο του Προέδρου Ανέστη
Βαγγέλης Σταματάκης στο ρόλο του Αλέκου
Νίκος Τσικριτσάκης  στο ρόλο του Γιάννη

Τα σκηνικά είναι του Βλαδίμηρου Σαρκήσωφ, η μουσική επιμέλεια του Βαγγέλη Σταματάκη, τον ήχο και το φωτισμό έχουν αναλάβει οι  Αντώνης Δαμιανάκης και Μανώλης Σταματάκης, την τεχνική υποστήριξη ο Γιάννης Ανδριγιαννάκης και τα κουστούμια όλος ο θίασος. Η φωτογραφία στο πρόγραμμα της παράστασης είναι τουΓιώργου Κοντοχριστοφή.

Κωστής Τριανταφυλλάκης

Ο συγγραφέας Κωστής Τριανταφυλλάκης γεννήθηκε στις Κάτω Ασίτες Ηρακλείου, όπου ζει με την πολύτεκνη οικογένεια του – έχει 4 παιδιά- και εργάζεται σαν κτηνοτρόφος. Εκτός από τη «Σηκωματαριά Ελιά» έχει γράψει «τα μυθιστορήματα Η δύναμη της Αγάπης», «Έλενα» και «Οι θυσίες».

 

  19 November, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα