Επίσημο: Οι αποφάσεις για τη χρήση της μάσκας το επόμενο διάστημα

  18 May, 2022 ΑΡΘΡΑ
Επίσημο: Οι αποφάσεις για τη χρήση της μάσκας το επόμενο διάστημα

Ολοκληρώθηκε η κρίσιμη συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για την κατάργηση της μάσκας με τις επίσημες ανακοινώσεις να πραγματοποιούνται στις 17.00 από τον Θάνο Πλεύρη. 

 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η εισήγηση αναφέρει ότι οι μάσκες δε θα είναι υποχρεωτικές σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με αριθμημένες θέσεις δηλαδή σε αεροπλάνα, τρένα, και ΚΤΕΛ ενώ η χρήση της παραμένει υποχρεωτική σε αστικές συγκοινωνίες για τα πλοία παραμένει και θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα οπότε θα δούμε και τις ανακοινώσεις και για τα σχολεία παράλληλα αίρεται η υποχρέωση για χρήση μάσκας στο εμπόριο ενώ παραμένει ως σύσταση όπου χρησιμοποιείται σήμερα.

Μάλιστα όπως αναμένεται η συγκεκριμένη απόφαση αναμένεται να τεθεί σε ισχύ έως τις 15 Σεπτεμβρίου οπότε και θα επανεξεταστούν τα μέτρα αναλόγως με την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού. 

 

 Μόλις δύο εβδομάδες θα χρησιμοποιούνται ακόμη υποχρεωτικά οι μάσκες στους εσωτερικούς χώρους, καθώς αίρεται και το τελευταίο μέτρο για την πανδημία ώστε να επιστρέψουμε το καλοκαίρι στην απόλυτη καθημερινότητά μας. Την 1η Ιουνίου με βάση την απόφαση της κυβέρνησης, οι μάσκες δεν θα είναι πια υποχρεωτικές στους κλειστούς χώρους.

Ήδη πολλές χώρες της Ευρώπης έχουν καταργήσει τις μάσκες τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους, σε μία προσπάθεια να ανακάμψουν οι οικονομίες τους και οι πολίτες να κινούνται κανονικά. Μάλιστα από τη Δευτέρα 16 Μαΐου έχουν καταργηθεί οι μάσκες στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες και σε αεροδρόμια και πτήσεις.

 

  18 May, 2022 ΑΡΘΡΑ