Επισκέψεις στο Κέντρα Υγείας του νομού Ηρακλείου πραγματοποίησε ο Γιώργος Ματαλλιωτάκης.

mesaralive.gr  23 June, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Επισκέψεις στο Κέντρα Υγείας του νομού Ηρακλείου πραγματοποίησε ο Γιώργος Ματαλλιωτάκης.

Ερώτηση με την οποία μεταφέρει τις διαπιστώσεις του από έναν κύκλο επισκέψεων στα Κέντρα Υγείας του νομού Ηρακλείου και από τις οποίες προκύπτει, εκτός από τις ελλείψεις προσωπικού, η ανάγκη ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και τεχνικών μελετών που σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς δεν ξεπερνούν τα 50.000 ευρώ,κατέθεσε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης, ο περιφερειακός σύμβουλος νομού Ηρακλείου Γιώργος Ματαλλιωτάκης.

Στην ερώτηση του, που απευθύνεται προς τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, ο κ. Ματαλλιωτάκης  καταγράφει αναλυτικά  όλες τις ελλείψεις των Κέντρων Υγείας του νομού Ηρακλείου και καταλήγει στο ερώτημα «αν η Περιφέρεια Κρήτης σκοπεύει να χρηματοδοτήσει και με ποιο τρόπο  τις ανάγκες των Κέντρων Υγείας του νομού Ηρακλείου, προκειμένου τα ΚΥ να λειτουργούν απρόσκοπτα και προς όφελος των κατοίκων της περιφέρειας του νομού που καθημερινά τα επισκέπτονται.

Ο κ. Ματαλλιωτάκης αναφέρεται και στην επίσπευση των διαδικασιών για τη δημιουργία περιφερειακού ιατρείου, το οποίο θα καλύπτει τουλάχιστον τους καλοκαιρινούς μήνες τις περιοχές Μάταλα, Πιτσίδια, Σίβας, Καμηλάρι και Καλαμάκι.

Παράλληλα ο περιφερειακός σύμβουλος Ηρακλείου ζητά από τον κ. Αρναουτάκη να προσκληθούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο οι διευθυντές των Κέντρων Υγείας προκειμένου να τοποθετηθούν επί των προβλημάτων και των ελλείψεων που καθημερινά αντιμετωπίζουν.

 

mesaralive.gr  23 June, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ