Επίθεση με καυστικό υγρό : Προθεσμία πήρε η 38χρονη - Τι υποστηρίζει

  26 October, 2022 ΑΡΘΡΑ
Επίθεση με καυστικό υγρό : Προθεσμία πήρε η 38χρονη - Τι υποστηρίζει

Στη διάθεση των Αρχών έθεσε τελικά εαυτόν η 38χρονη στην Κρήτη έπειτα από τέσσερις ημέρες «κρυφτού». Η γυναίκα που επιτέθηκε στον 36χρονο εν διαστάσει σύζυγό της ρίχνοντάς του καυστικό υγρό σε ξανοδοχείο του Ηρακλείου παραδόθηκε γύρω στις 6 το απόγευμα της Τρίτης αφού προηγουμένως οι δικηγόροι της είχαν έρθει σε επαφή με την Αστυνομία. Άλλωστε μετά την άσκηση ποινικής δίωξης για απόπειρα ανθρωποκτονίας και το ένταλμα σύλληψης σε βάρος της η 38χρονη δεν είχε πολλές επιλογές.

 Η κατηγορούμενη που παρουσιάστηκε ενώπιον ανακρίτριας ζήτησε και τελικά πήρε προθεσμία για να απολογηθεί το Σάββατο, σύμφωνα με το flashnews.  Ο Μανώλης Δρακωνάκης ένας εκ των δύων συνηγόρων της 38χρονης σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στον χαρακτήρα της 38χρονης: «Σήμερα μεταβήκαμε στον εισαγγελέα και στον ανακριτή πήραμε την προθεσμία με βάση τον νόμο και θα απολογηθούμε το Σάββατο. Η εντολέας μου είναι ακόμα σε σοκ. Είναι μια απλή γυναίκα η οποία παρουσιάζεται πολύ σκληρή ενώ δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Είναι μια γυναίκα με ευαισθησίες. Το θέμα δεν είναι πολλές φορές τι προκαλούμε στους άλλους αλλά τι μας οδηγεί, με τι τρόπο το προκαλούμε και με τι αποτέλεσμα. Πάντως δεν είχε σκοπό ούτε να σκοτώσει ούτε να βλάψει. Είχε πάρα πολλές ευκαιρίες να το πράξει αυτό. Υπήρξε βία και την ώθησε να προβεί σε αυτό. Παράλληλα σενάρια αποτελούν οι ισχυρισμοί ότι υπήρχαν συνεργοί που την βοήθησαν. Υπάρχουν στοιχεία που θα αποδείξουν ότι η 38χρονη είχε δεχτεί κακοποίηση και θα τα προσκομίσει. Η πελάτης μου πάντως φοβάται».

«Βαθιά κακοποιημένη γυναίκα», είπε ο Λύτρας

Ο συνήγορος της Απόστολος Λύτρας ο οποίος παρουσιάστηκε μαζί της στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου έκανε λόγο για μια «βαθιά κακοποιημένη γυναίκα» και υποστήριξε ότι το υγρό με το οποίο πράγαμτι επιτέθηκε στον άνδρα της είναι καθαριστικό και δεν έχει καμία σχέση με βιτριόλι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του τοπικό μέσου, η 38χρονη μητέρα δύο παιδιών δε ζήτησε κάποιου είδους εγγυήσεις, προκειμένου να θέσει εαυτόν στη διάθεση των Αρχών, όπως ακουγόταν τις προηγούμενες ημέρες, καθώς φέρεται να φοβάται για τη σωματική της ακεραιότητα.

Η κατηγορούμενη φέρεται, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, να συναντήθηκε σε καθορισμένο μέρος, στην πόλη του Ηρακλείου, με αστυνομικούς. Μερικά λεπτά μετά τις 7 χθες το απόγευμα, το κομβόι με τα τρία συμβατικά αυτοκίνητα της ΕΛ.ΑΣ. (στο ένα εκ των οποίων βρισκόταν η 38χρονη) και το αυτοκίνητο όπου επέβαιναν οι δικηγόροι της γυναίκας πέρασαν την πύλη του Αστυνομικού Μεγάρου Ηρακλείου.

Τι υποστηρίζει η 38χρονη

Όπως ανέφερε, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο κ. Λύτρας, λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της Τρίτης, μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος της εντολέως του, η πλευρά της υπεράσπισης ενημέρωσε τις Αρχές ότι εκείνη επρόκειτο να παραδοθεί.

 «Εδώ και αρκετή ώρα παραδόθηκε. Είχαμε ενημερώσει ότι θα παραδοθεί στις Αρχές», ανέφερε αρχικά ο δικηγόρος, ο οποίος δήλωσε άγνοια αναφορικά με το πού βρισκόταν τα αμέσως προηγούμενα 24ωρα η 38χρονη.

«Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πού ήταν όλες τις προηγούμενες ημέρες. Το μόνο που μας έχει μεταφέρει είναι ότι έχουν ακουστεί πάντως αρκετά πράγματα τα οποία δεν στέκουν με την πραγματικότητα», ανέφερε ακόμη ο κ. Λύτρας, ο οποίος συμπλήρωσε ότι «από αυτό που μας είπε (σ.σ. προφανώς η 38χρονη), μιλάμε για μία ελάχιστη ποσότητα (σ.σ. εννοεί του καυστικού υγρού). Είναι ένα καθαριστικό. Ουσιαστικά καμία σχέση με βιτριόλι που έχει ακουστεί. Ένα καθαριστικό είναι και τίποτα παραπάνω», είπε ο δικηγόρος.

Ο κ. Λύτρας έκανε ακόμη λόγο για «μία κακοποιημένη γυναίκα. Από τα λεγόμενά της, έχει δεχθεί αρκετές φορές ξυλοδαρμούς από τον σύζυγό της. Μάλιστα την ημέρα που υπήρχε το ραντεβού στο ξενοδοχείο... Δυστυχώς δεν θέλω ακόμα να το πω γιατί ακόμα δεν έχει... (...) θα το αναφέρει η ίδια, είναι κάτι πάντως πάρα πολύ σοβαρό».

«Από αυτό που μας είπε (σ.σ. προφανώς η 38χρονη)... μιλάμε για μία ελάχιστη ποσότητα (σ.σ. εννοεί του επίμαχου υγρού). Είναι ένα καθαριστικό. Ουσιαστικά καμία σχέση με βιτριόλι που έχει ακουστεί. Ένα καθαριστικό είναι και τίποτα παραπάνω», επισήμανε ο εκ των συνηγόρων υποστήριξης της 38χρονης, ο οποίος έκανε ακόμη λόγο για «μία βαθιά κακοποιημένη γυναίκα. Από τα λεγόμενά της, έχει δεχτεί αρκετές φορές ξυλοδαρμούς από τον σύζυγό της. Μάλιστα, την ημέρα που υπήρχε το ραντεβού στο ξενοδοχείο... Δυστυχώς δε θέλω ακόμα να το πω γιατί ακόμα δεν έχει... (...) θα το αναφέρει η ίδια, είναι κάτι πάντως πάρα πολύ σοβαρό».

«Δεν ξέρω πραγματικά τι ζημιά έχει προκληθεί (σ.σ. εννοεί στον 36χρονο). Εγώ αυτό που γνωρίζω είναι ότι μιλάμε για ένα καθαριστικό. Καταρχάς αυτό νομίζω ότι θα αποδειχτεί. Θα γίνει έλεγχος του υγρού και θα φανούν (...). Θα φανεί δηλαδή περί τίνος πρόκειται», πρόσθεσε ακόμη στις δηλώσεις του ο κ. Λύτρας.

 Δήλωση έκανε και ο έτερος συνήγορος υπεράσπισης της 38χρονης Μανόλης Δρακωνάκης, ο οποίος ανέφερε ότι «αυτό που μας ενδιέφερε εμάς ήταν να γίνει ομαλή παράδοση. Προείχε η σωματική της ακεραιότητα. Αυτό που μας ενδιέφερε ήταν να γίνει η δουλειά όπως έπρεπε, σωστά».

Σε σοβαρή κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο 36χρονος

Την ίδια στιγμή, σε σοβαρή κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο 36χρονος. Το θύμα της επίθεσης αρχικά μεταφέρθηκε από τους υπαλλήλους του ξενοδοχείου στο ΠαΓΝΗ και στη συνέχεια διακομίσθηκε στο Θριάσειο Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το neakriti.gr, 36χρονος Κρητικός νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας Εγκαυμάτων καθώς έχει υποστεί εγκαύματα στο πρόσωπο, στην καρωτίδα και στο χέρι, ενώ φέρεται να έχει υποστεί σοβαρή βλάβη στο ένα του μάτι.

Η Διευθύντρια του τμήματος Πλαστικής Χειρουργικής στη μονάδα αυξημένης φροντίδας εγκαυμάτων του Θριασίου Μαρία Καλοφώνου, η οποία τον έχει αναλάβει, είχε αναφέρει ότι έχει πειραχτεί ο κερατοειδής και το στοίχημα των γιατρών είναι να θεραπεύσουν και τα εγκαύματα στο πρόσωπο και το σώμα αλλά παράλληλα να θεραπευθεί και το μάτι.

 

Δείτε επίσης

Σχετικά άρθρα

  26 October, 2022 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα