“Έριξε δίχτυα” στους Κινέζους για τις έρευνες υδρογονανθράκων στην Κρήτη.

mesaralive.gr  24 April, 2015 OIKONOMIAΑΡΘΡΑ
“Έριξε δίχτυα” στους Κινέζους για τις έρευνες υδρογονανθράκων στην Κρήτη.

Πρόσκληση προς τις κινεζικές πετρελαϊκές εταιρίες να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό για έρευνες υδρογονανθράκων στο Νότιο Κρητικό πέλαγος και το Ιόνιο, απηύθυνε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης, μέσω του Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Αθήνα Xiali Zou, με τον οποίο συναντήθηκε σήμερα.

Ο υπουργός επεσήμανε στον Πρέσβη ότι η συμμετοχή κινεζικών εταιρειών στο διαγωνισμό θα είναι σημαντική τόσο για τη χώρα μας όσο και για την Κίνα και τις κινεζικές εταιρείες, καθώς θα αποτελέσει την πρώτη παρουσία Κινεζικών εταιριών στον ευρωπαϊκό χώρο σε αυτόν τον τομέα.

Σύμφωνα με το ΥΠΑΠΕΝ ο κ. Xiali Zou εξέφρασε ενδιαφέρον και δεσμεύτηκε να πληροφορήσει τις πετρελαϊκές εταιρείες της χώρας του για το συγκεκριμένο διαγωνισμό.

Επιπρόσθετα συμφωνήθηκε να γίνει προσπάθεια ώστε να πραγματοποιηθούν άμεσα επισκέψεις στην Αθήνα αντιπροσωπειών κινεζικών εταιρειών με στόχο να συζητηθούν τεχνικά και άλλα ζητήματα του διαγωνισμού.

Η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο διαγωνισμό λήγει στις 14 Ιουλίου, ύστερα από δίμηνη παράταση που αποφάσισε η ηγεσία του ΥΠΑΠΕΝ. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Γενικός Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Απόστολος Αλεξόπουλος και η Πρόεδρος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) Σοφία Σταματάκη.

 

Πηγή: dikaiologitika.gr/flashnews.gr

 

mesaralive.gr  24 April, 2015 OIKONOMIAΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα