«Ερμονίκεια» μια ξεχωριστή εμπειρία στο Δήμο Αγίου Βασιλείου!

mesaralive.gr  04 October, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
«Ερμονίκεια» μια ξεχωριστή εμπειρία στο Δήμο Αγίου Βασιλείου!

Την επόμενη Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015 θα πραγματοποιηθούν στο Δήμο Αγίου Βασιλεία τα «Ερμονίκεια» μια διήμερη γιορτή πολιτισμού και αθλητισμού, η οποία προφέρει μοναδικές εμπειρίες στους συμμετέχοντες!

Τα Ερμονίκεια είναι μια διήμερη γιορτή πολιτιστικών και αθλητικών δρώμενων,  εμπνευσμένη απο τις μεγάλες γιορτές της αρχαίας Ελλάδος που διεξάγεται κάθε χρόνο στην περιοχή της Λάμπης Ρεθύμνου.

Τα 2α Ερμονίκεια 2014 πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία, με περισσότερους από 400 συμμετέχοντες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Κορυφαίοι αθλητές, καλλιτέχνες και μια πληθώρα επισκεπτών έρχονται κάθε χρόνο για να βιώσουν μια μοναδική εμπειρία.

Κύριο αθλητικό γεγονός της γιορτής είναι ο Ερμονίκειος Δρόμος 20χλμ, ενώ το διήμερο πρόγραμμα περιλαμβάνει 4 δρομικούς αγώνες, εκθέσεις, συναυλία αρχαίας ελληνικής μουσικής, ομιλίες, επίδειξη Παγκρατίου αγωνίσματος, πομπή ιππέων, τοπική ορειβατική εκδρομή, παραδοσιακή κρητική μουσική και χορούς.

Η σημασία της λέξης "Ερμονίκεια"

Τα Ερμονίκεια είναι μια, παγκοσμίως μοναδική, σύνθετη λέξη που προέρχεται από τις λέξεις "Ερμής" και "Νίκη".

Ο Ερμής σύμφωνα με την αρχαία ελληνική μυθολογία, ανάμεσα σε άλλα, ήταν ο πρώτος δρομέας του κόσμου, ο πρώτος μουσικός και ο πρώτος επίσημος αγγελιοφόρος.

Μετά τις μάχες των Ολυμπίων Θεών με τους Τιτάνες και τους Γίγαντες, οι Θεοί ανέθεσαν στον Ερμή, να ανακοινώσει τη Νίκη των Θεών, την Νίκη της Ειρήνης και του πολιτισμού επι των δυνάμεων του πρωτογονισμού, της βαρβαρότητας και της βιας.

Έτσι, ο Ερμής στα αρχαία κλασικά χρόνια, μεταξύ άλλων τιμώταν ως προστάτης των αθλητών, των αγώνων και των αγγελιοφόρων.

Τι το ξεχωριστό έχουν τα Ερμονίκεια

1. Το όμορφο και επιβλητικό τοπίο που εκπλήσσει τους δρομείς καθώς περνούν μέσα από γραφικά χωριά, ανάμεσα σε γιγάντια βουνά και εύφορες κοιλάδες, αντικρίζοντας συνεχώς σπάνιες φυσικές ομορφιές και μυθικά παραπλήσια φαράγγια, ενώ οι ντόπιοι κάτοικοι, με τους εθελοντές των Ερμονικείων δίνοντας κουράγιο στους καταπονημένους δρομείς, είναι έτοιμοι για κάθε βοήθεια που θα χρειαστεί, διαδίδοντας την αξία της Ελληνικής φιλοξενίας.

2. Τρέχεις για τις ανθρώπινες αξίες.

Τρέχεις στα ίδια μονοπάτια που ο Ερμής, ο πρώτος δρομέας διέδωσε πριν από χιλιάδες χρόνια, τις αξίες του πολιτισμού, της επικοινωνίας, του αθλητισμού, του εμπορίου και της ειρηνικής ζωής ανάμεσα στους ανθρώπους του κόσμου.

Τρέχεις για την εσωτερική σου αρετή, συμμετέχοντας σε έναν αέναο κύκλο, στο ίδιο τοπίο που οι αξίες διαδόθηκαν στον αρχαίο κόσμο.

Αλλά το πιο σημαντικό : Με την πολύτιμη παρουσία σου, υποστηρίζεις μια αγνή πολιτιστική και αθλητική γιορτή που διαδίδει και υποστηρίζει τις εκφράσεις και τις αξίες του αρχαίου πολιτισμού και αθλητισμού στον σύγχρονο κόσμο.

3. Ο τερματισμός

 Τερματίζεις σε έναν επίγειο παράδεισο, το χωριό του Σπηλίου με τις 25 λεοντοκεφαλές να σε περιμένουν με το φρέσκο νερό τους που τρέχει ασταμάτητα όλον τον χρόνο.

Τα ακοίμητα λιοντάρια θα δροσίσουν το τέλος του άθλου σου, σε ένα θερμό καλωσόρισμα μέσα στην αρχαία ατμόσφαιρα.

Στην γραμμή τερματισμού, σε περιμένει και ένα πλήθος επισκεπτών, με περισσότερους από 100 εθελοντές, γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό, θεραπευτές και ένα στεφάνι ελιάς όπως στις αρχαίες εποχές.

Όλα εκεί, για να δοξάσουν και να συμβάλλουν στην Νίκη σου.

Δωρεάν Ντους, παραδοσιακό φαγητό και ζύθος κάτω από τις δροσερές σκιές των πλατάνων θα ανακουφίσουν την κόπωση του σώματος στις ζεστές θερμοκρασίες της ημέρας, ενώ έπειτα από τις απονομές, η παραδοσιακή κρητική πανήγυρη θα πλημμυρίσει με μουσική και χορούς το τοπίο, εναρμονίζοντας την ατμόσφαιρα χιλιάδων χρόνων με την απόλαυση κάθε στιγμής από την μυθική διαμονή σου.

 

mesaralive.gr  04 October, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ