Ερωτήματα και μηνυτήρια αναφορά για το τροχαίο που στοίχισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους

mesaralive.gr  24 January, 2016 ΚΟΣΜΟΣ
Ερωτήματα και μηνυτήρια αναφορά για το τροχαίο που στοίχισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους

Όλες οι μαρτυρίες εξετάζονται ενδελεχώς, προκειμένου οι αρχές να καταλήξουν με ασφάλεια στα αίτια της τραγωδίας

Εντείνονται τα ερωτήματα για την διπλή τραγωδία στην άσφαλτο μεθύματα τον γνωστό λαουτιέρη Διομήδη Τσικανδυλάκη και την σύζυγο του προπονητή του ΕΓΟΗ, Κατερίνα Ζουραράκη. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, αξιωματικοί του τμήματος Τροχαίας ΒΟΑΚ εξετάζουν με πολύ προσοχή μαρτυρίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούσαν στην μετατόπιση λόγω του αέρα των διαχωριστικών σήμανσης (τις γνωστές «νερομπαριέρες») λόγω εκτέλεσης οδικών έργων στο σημείο του δυστυχήματος.

Αστυνομική πηγή που έχει γνώση της δικογραφίας που σχηματίζεται ανέφερε στο Cretalive ότι οι μαρτυρίες αυτές εξετάζονται ενδελεχώς στο πλαίσιο της προανάκρισης. «Δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη του. Διερευνούμε τα πάντα. Η προανάκριση έχει ακόμα δρόμο, όμως στο τέλος είμαστε σίγουροι ότι θα καταλήξουμε με ασφάλεια στα αίτια αυτής της τραγωδίας».
 
Κάτοικος της Χερσονήσου επικοινώνησε με το Cretalive θέλοντας να αναφέρει ότι στις 09.15 το πρωί της Πέμπτης, 21 Ιανουαρίου, ένα βυτιοφόρο γέμιζε τις νερομπαριέρες σήμανσης στον τόπο όπου λίγες ημέρες πριν προκλήθηκε το φοβερό τροχαίο. Όπως είπε, του έκανε μεγάλη εντύπωση λόγω ακριβώς του διπλού θανατηφόρου που είχε προηγηθεί. «Αυτό που είδα με κάνει να υποψιάζομαι ότι ενδεχομένως τα διαχωριστικά ήταν άδεια ή μισοάδεια και έτσι με τον αέρα μετακινήθηκαν».

Για την τραγική υπόθεση έχει υποβληθεί μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Λασιθίου από την πλευρά της οικογένειας ενός εκ των δύο θυμάτων, η οποία στρέφεται κατά παντός υπευθύνου. Στην μηνυτήρια αναφορά ζητείται να διερευνηθούν και τυχόν ευθύνες του αναδόχου του έργου στον τόπο της τραγωδίας καθώς εντοπίζονται σοβαρές παραλείψεις, όπως επισημαίνεται.

 

 

cretalive.gr

 

mesaralive.gr  24 January, 2016 ΚΟΣΜΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα