Εσύ θα οδηγήσεις μετά τις κούπες;

  22 August, 2019 ΑΡΘΡΑ
Εσύ θα οδηγήσεις μετά τις κούπες;

Δείτε το video που δημιούργησε μία παρέα στην Κρήτη

Το αλκοόλ και η οδήγηση δεν… ταιριάζουν, αφού το ποτό μειώνει τα αντανακλαστικά του οδηγού ενώ είναι ουκ ολίγα τα ατυχήματα και τα δυστυχήματα που έχουν σημειωθεί και οφείλονται σε αυτό τον θανατηφόρο συνδυασμό.

Πολλοί είναι επίσης οι σύλλογοι, οι ομάδες ή απλά οι παρέες που ευαισθητοποιούνται και φτιάχνουν σποτ ή κείμενα προκειμένου να δείξουν πόσο επικίνδυνο είναι να οδηγάει κανείς όταν έχει πιει.

Έτσι είναι και μία παρέα παιδιών που έφτιαξε ένα video με τίτλο «Η κούπα της ζωής» και αναδεικνύει το… φαινόμενο της Κρήτης: τις κούπες που πίνουμε σε γλέντια ή απλά σε παρέες.

Η υπόθεση του video

Ο Γιώργος μόλις πήρε το δίπλωμα οδήγησης και χαρούμενος ανακοινώνει τα νέα στην παρέα του. Για να το γιορτάσουν κάνουν ένα μικρό γλεντάκι, όπου πίνουν και ρακί.

Όταν έρχεται όμως η ώρα να φύγει, με τη Μαρίζα και το Δημήτρη να τον ακολουθούν στο αυτοκίνητο, αντιλαμβάνεται ότι δεν είναι σε θέση να οδηγήσει, λόγω του αλκοόλ. Η παραδοχή όμως της κατάστασης του θεωρεί πως είναι «αδυναμία». 

Είναι αδυναμία τελικά ή σωστή αξιολόγηση μιας κατάστασης που η αγνόηση της μόνο κινδύνους θα φέρει;

Θα επιλέξει ο Γιώργος την κούπα της ζωής;

Ένα video που στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες ώστε να μειωθεί η ανθρωποθυσία στους δρόμους, και κυρίως της Κρήτης όπου οι θάνατοι από τροχαία δυστυχήματα έχει γίνει πλέον μάστιγα.

Μέχρι στιγμής στο νησί μας μετράμε 48 νεκρούς στη «μαύρη» λίστα και ελπίζουμε απλά να μην αυξηθεί αυτός ο αριθμός…

Δείτε το video:

 

  22 August, 2019 ΑΡΘΡΑ