Ετοιμάστε τον κήπο σας για το καλοκαίρι που έρχεται

  23 May, 2024 ΑΡΘΡΑ
Ετοιμάστε τον κήπο σας για το καλοκαίρι που έρχεται

Μια ανάσα πριν το καλοκαίρι μάλλον ήρθε η ώρα να ασχοληθείτε λίγο παραπάνω με την κηπουρική στην προετοιμασία, έτσι ώστε να είστε απόλυτα έτοιμοι για τις ζεστές μέρες που έρχονται. Η απόλαυση ενός καλοκαιρινού κήπου απαιτεί προσεκτικό σχεδιασμό, περιποίηση των φυτών, σχεδιασμό ενός άνετου καθιστικού και πολλά άλλα. Εδώ είναι οι τρεις κορυφαίες συμβουλές για έναν εκπληκτικό καλοκαιρινό κήπο.

Η Φροντίδα των Φυτών

Η αρχή της καλοκαιρινής περιόδου απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή στα φυτά. Ξεκινήστε κλαδεύοντας θάμνους και ξερά κλαδιά με εργαλεία κήπου από το Αγροπρίσμα. Αφαιρέστε ο,τιδήποτε έχει καταστραφεί από τον χειμώνα, ώστε η πρόσληψη θρεπτικών συστατικών να κατευθύνεται προς τα υγιή μέρη των φυτών. Μην ξεχνάτε να διατηρείτε ενυδατωμένα τα φυτά, ιδιαίτερα αυτά σε γλάστρες. Προσπαθήστε να διατηρείτε την υγρασία γύρω από τις ρίζες, πράγμα που μειώνει την ανάπτυξη των ζιζανίων και ενισχύει την απορρόφηση θρεπτικών συστατικών του εδάφους. Εάν στον κήπο σας λείπουν πολύχρωμα καλοκαιρινά φυτά, είναι η ιδανική εποχή για να σπείρετε είδη που ανθίζουν το καλοκαίρι. Εισάγετε φυτά που αγαπούν τον ήλιο, ανθεκτικά στην ξηρασία, όπως η σάλβια, η γκαζάνια και οι πετούνιες, που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τον κήπο σας ζωντανό κατά τους θερμότερους μήνες.

Ένα Άνετο Καθιστικό

Τίποτα δεν ομορφαίνει περισσότερο το καλοκαίρι όσο να το απολαμβάνετε στο δικό σας καταφύγιο στον κήπο. Εξοπλίστε μια γωνιά του κήπου σας με ένα άνετο υπαίθριο καθιστικό. Αυτό θα δώσει έναν νέο σκοπό στον κήπο σας και θα τον κάνει ένα τέλειο μέρος για καλοκαιρινά μπάρμπεκιου, ή απλώς ένα μέρος χαλάρωσης τα ζεστά απογεύματα. Σκεφτείτε τον διαθέσιμο χώρο και την προτίμησή σας στη διακόσμηση - μπορείτε να επιλέξετε κούνιες καρέκλες, έπιπλα από μπαστούνι ή έναν απλό παλιό πάγκο. Βεβαιωθείτε ότι τα έπιπλα είναι αδιάβροχα και εύκολα στη συντήρηση, όπως επίσης και το δάπεδο που θα επιλέξετε από το Floordesign. Προσθέστε μαξιλάρια για επιπλέον άνεση. Μια μεταλλική κατασκευή, συνδυασμένη με ποιοτικά πανιά σκίασης, μπορεί να προσφέρει ανάπαυλα από τον σκληρό μεσημεριανό ήλιο. Για πιο εντυπωσιακή πινελιά, προσθέστε ένα κιόσκι ή μια πέργκολα ντυμένη με αναρριχητικά φυτά η οποία μπορεί να αποδειχθεί ως ένα εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του κήπου σας.

Το Σύστημα Ποτίσματος

Η καλοκαιρινή περίοδος σημαίνει αυξημένες απαιτήσεις σε νερό για τα φυτά σας. Είτε είστε στο σπίτι είτε σχεδιάζετε διακοπές, ένα καλά σχεδιασμένο σύστημα ποτίσματος μπορεί να σας βοηθήσει να διασφαλίσετε την επιβίωση των φυτών τους πιο ζεστούς μήνες. Η εγκατάσταση ενός τέτοιου συστήματος μπορεί να είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος εξοικονόμησης νερού διατηρώντας τον κήπο σας ενυδατωμένο. Ένας χρονοδιακόπτης μπορεί να αυτοματοποιήσει τη διαδικασία, εξασφαλίζοντας τακτικό πότισμα ακόμα και όταν δεν βρίσκεστε κοντά. Για όσους δεν διαθέτουν αυτοματοποιημένη επιλογή, να θυμάστε ότι το πότισμα το πρωί είναι το πιο αποτελεσματικό, υπάρχει λιγότερη εξάτμιση και τα φυτά μπορούν να απορροφήσουν την υγρασία πριν χτυπήσει η μεσημεριανή ζέστη.

 

  23 May, 2024 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα