Έτσι χρησιμοποίησαν τη 16χρονη στην απαγωγή

  05 October, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Έτσι χρησιμοποίησαν τη 16χρονη στην απαγωγή

Η καθοδήγηση του πατέρα και οι παράξενες εντολές - Τι ισχυρίστηκε στην απολογία της

«Δεν πήγε ποτέ το μυαλό μου στο κακό, δεν ρώτησα ποτέ τον πατέρα μου» φέρεται να υποστήριξε στην απολογία της η 16χρονη από το Ρέθυμνο, η οποία φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση της απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη. 

Ο πατέρας της, μεσίτης και γνωστός στο Ρέθυμνο για τις δράσεις του κατά των πλειστηριασμών δεν δίστασε να την χρησιμοποιήσει, όπως προκύπτει, στην υπόθεση της απαγωγής, δίνοντάς της σαφείς οδηγίες για την αγορά καρτοκινητού αλλά και για την ταχυδρομική αποστολή «δέματος» σε φίλο της οικογένειας Λεμπιδάκη.
Η 16χρονη, η απολογία της οποίας ολοκληρώθηκε μεταμεσονύκτιες ώρες, ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε για την απαγωγή. Παραξενεύτηκε από τις «εντολές» που τις έδινε ο πατέρας της, όμως δεν τον ρώτησε ποτέ.

Η ανήλικη αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες και ειδικότερα κατηγορείται για άμεση συνέργεια σε διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής και στην απόπειρα εκβίασης. Αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους. Συγκεκριμένα της απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα, η επιμέλειά της ανατέθηκε στην μητέρα της, ενώ επίσης μία φοράτον μήνα θα παρακολουθείται από επιμελητή ανηλίκων στο Ρέθυμνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 16χρονη υποστήριξε στην κατάθεσή της ότι ο πατέρας της, τον Αύγουστο, τη μετέφερε με το μηχανάκι στα Χανιά και της ζήτησε να στείλει ταχυδρομικώς ένα δέμα σε διεύθυνση που της είχε δώσει. Της ζήτησε να μην μιλήσει σε κανένα, ακόμα και αν τη ρωτήσουν, και να μην ακουμπήσει πουθενά.

Επίσης σε άλλη περίπτωση φέρεται να την μετέφερε προς το Σπήλι για να αγοράσει καρτοκινητό. Οι οδηγίες και πάλι ήταν να μην μιλήσει σε κανένα, να μην ακουμπήσει πουθενά και αν υπάρχει κάμερα ασφαλείας να μπει και να βγει αμέσως, χωρίς να κάνει την αγορά. Η κοπέλα φέρεται να είπε ότι πριν το Σπήλι είχαν σταματήσει σε ένα άλλο χωριό όμως επειδή εκεί το κατάστημα διέθετε κάμερα, δεν προχώρησε στην αγορά.
Στις αλλεπάλληλες ερωτήσεις της ανακρίτριας, η ανήλικη απάντησε ότι αντιμετωπίζουν οικογενειακώς οικονομικά προβλήματα λόγω οφειλών με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται στην καθημερινότητά τους. 

 

Πηγή

cretalive.gr, εφημερίδα Πατρίς

 

  05 October, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα