Εύκολη γιαουρτόπιτα αλμυρή της Αργυρώς

Υλικά
400 gr στραγγιστό γιαούρτι
200 gr νερό
500 gr φρέσκο γάλα
4 μεγάλα αυγά
200 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 gr καλαμποκάλευρο
300 gr σκληρή φέτα σε χοντρά τρίμματα
150 gr φρέσκια μυζήθρα σε χοντρά τρίμματα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
2 κ.γ. μάραθο ψιλοκομμένο
Λίγο αλάτι
Λίγο πιπέρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. βούτυρο
Εκτέλεση
- Αλείφουμε με το ελαιόλαδο και το βούτυρο ένα ταψί 24 x 32 εκ. και το μεταφέρουμε στη μεσαία σχάρα καλά προθερμασμένου φούρνου, στους 180°C στον αέρα. Το αφήνουμε για 5 λεπτά να κάψει.
- Παράλληλα, ρίχνουμε στον κάδο του μπλέντερ το γιαούρτι, τα αυγά, το νερό, το μισό γάλα, το μοσχοκάρυδο, το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, λίγο πιπέρι και αλάτι και τα χτυπάμε μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να ενωθούν σε ένα ρευστό χωρίς κόμπους χυλό.
- Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα και χτυπάμε για μερικά δευτερόλεπτα ακόμα.
- Βγάζουμε με προσοχή το καυτό ταψί από το φούρνο και αδειάζουμε μέσα το χυλό.
- Πασπαλίζουμε με το μάραθο και σκορπάμε από πάνω τα τριμμένα τυριά.
- Επαναφέρουμε το ταψί στη μεσαία σχάρα του φούρνου και ψήνουμε την πίτα για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά και να σταθεροποιηθεί το κέντρο της. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, θα φουσκώσει αρκετά, όπως το σουφλέ.
- Αφήνουμε τη γιαουρτόπιτα εκτός φούρνου για 15 λεπτά, να πέσει ελαφρώς ο όγκος της, να σφίξει η πίτα και να κρυώσει ελαφρώς, ώστε να μπορούμε να την κόψουμε σε κομμάτια.
- Τη σερβίρουμε όσο είναι ακόμη ζεστή
Δείτε επίσης
- «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου σε Φαιστό & Μουσείο Μεσαράς
- ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπές ρεύματος στον Δ. Φαιστού σήμερα Τετάρτη 21 Μαΐου
- Eκδόθηκε η απόφαση σκοπιμότητας της μελέτης ανέγερσης Νέου Κέντρου Υγείας Μοιρών
- Πολιτιστικός Σύλλογος Τυμπακίου: Γλέντι με τον Γιάννη Σπινθάκη στις 27 Ιουνίου
- Βρέθηκε σώος ο ηλικιωμένος από το Ασήμι