Εύκολη γιαουρτόπιτα αλμυρή της Αργυρώς

argiro.gr  21 May, 2025 ΑΡΘΡΑ
Εύκολη γιαουρτόπιτα αλμυρή της Αργυρώς

Υλικά

400 gr στραγγιστό γιαούρτι

200 gr νερό

500 gr φρέσκο γάλα

4 μεγάλα αυγά

200 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις

50 gr καλαμποκάλευρο

300 gr σκληρή φέτα σε χοντρά τρίμματα

150 gr φρέσκια μυζήθρα σε χοντρά τρίμματα

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

2 κ.γ. μάραθο ψιλοκομμένο

Λίγο αλάτι

Λίγο πιπέρι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. βούτυρο

 

Εκτέλεση

  1. Αλείφουμε με το ελαιόλαδο και το βούτυρο ένα ταψί 24 x 32 εκ. και το μεταφέρουμε στη μεσαία σχάρα καλά προθερμασμένου φούρνου, στους 180°C στον αέρα. Το αφήνουμε για 5 λεπτά να κάψει.
  2. Παράλληλα, ρίχνουμε στον κάδο του μπλέντερ το γιαούρτι, τα αυγά, το νερό, το μισό γάλα, το μοσχοκάρυδο, το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, λίγο πιπέρι και αλάτι και τα χτυπάμε μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να ενωθούν σε ένα ρευστό χωρίς κόμπους χυλό.
  3. Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα και χτυπάμε για μερικά δευτερόλεπτα ακόμα.
  4. Βγάζουμε με προσοχή το καυτό ταψί από το φούρνο και αδειάζουμε μέσα το χυλό.
  5. Πασπαλίζουμε με το μάραθο και σκορπάμε από πάνω τα τριμμένα τυριά.
  6. Επαναφέρουμε το ταψί στη μεσαία σχάρα του φούρνου και ψήνουμε την πίτα για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά και να σταθεροποιηθεί το κέντρο της. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, θα φουσκώσει αρκετά, όπως το σουφλέ.
  7. Αφήνουμε τη γιαουρτόπιτα εκτός φούρνου για 15 λεπτά, να πέσει ελαφρώς ο όγκος της, να σφίξει η πίτα και να κρυώσει ελαφρώς, ώστε να μπορούμε να την κόψουμε σε κομμάτια.
  8. Τη σερβίρουμε όσο είναι ακόμη ζεστή

 

argiro.gr  21 May, 2025 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα