Εuro 2021: Τα αποτελέσματα των αναμετρήσεων της Τετάρτης (HL)

  17 June, 2021 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Εuro 2021: Τα αποτελέσματα των αναμετρήσεων της Τετάρτης (HL)

Ασταμάτητη η Ιταλία με νέα τριάρα,μεγάλη νίκη για την Ουαλία που αγγίζει την πρόκριση

Τέζαρε τους Τούρκους η ψυχωμένη Ουαλία

Η Ουαλία που ρίχθηκε στη μάχη για τον Α' όμιλο του Euro 2020 ως... καταδικασμένη φαντάζει πλέον ως το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση στη φάση των 16 της διοργάνωσης. Η ομάδα που στο Euro 2016 εντυπωσίασε φτάνοντας μέχρι και τους ημιτελικούς, μεταμορφώθηκε ξανά και, μετά την αγχωτική ισοπαλία (1-1) με την Ελβετία στην πρεμιέρα, επικράτησε 2-0 της Τουρκίας και βρίσκεται πια πολύ κοντά στην πρόκριση. Ηδη έχει συγκεντρώσει τέσσερις βαθμούς, την ώρα που οι Τούρκοι έχουν μείνει στους μηδέν, ενώ εκκρεμεί και το ματς της Ιταλίας με την Ελβετία. Και δεδομένου ότι πέραν των δύο πρώτων του κάθε ομίλου, προκρίνονται και οι τέσσερις καλύτεροι τρίτοι, οι τέσσερις βαθμοί ενδεχομένως να αρκούν στους Ουαλούς για την πρόκριση, ακόμη κι αν ηττηθούν στο τελευταίο ματς του ομίλου από την Ιταλία.

Μοιραίος αλλά και MVP ο Μπέιλ

Η Ουαλία εκμεταλλεύτηκε τα σοβαρά αμυντικά κενά της Τουρκίας, κι αφού πρώτα απώλεσε μεγάλες ευκαιρίες, τελικά έφτασε στην επίτευξη ενός γκολ στο 42'. Ο Μπέιλ έβγαλε καταπληκτική μπαλιά για τον Ράμσει, ο οποίος βγήκε στην πλάτη της άμυνας των Τούρκων, και μόνος απέναντι στον Τσακίρ εκτέλεσε εύστοχα γράφοντας το 1-0. Οι Ουαλοί θα μπορούσαν να έχουν καθαρίσει το ματς οριστικά και αμετάκλητα από το 61'. Ο εξαιρετικός Μπέιλ κέρδισε πέναλτι έπειτα από ωραία ατομική ενέργεια, αλλά η εκτέλεσή του στη συνέχεια ήταν κάτι περισσότερο από άστοχη καθώς έστειλε την μπάλα πολύ ψηλά άουτ.

Το παιχνίδι είχε πολύ πάθος και ένταση και στο φινάλε έγινε ροντέο με αψιμαχίες, σπρωξιές, χαστούκια και αρκετά «γαλλικά» μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων. Ωστόσο ο διαιτητής Ντίας παρά τα νεύρα προτίμησε να τη... βγάλει μοιράζοντας πέντε κίτρινες αλλά καμία κόκκινη κάρτα.

Τελικά η Ουαλία βρήκε και το δεύτερο γκολ στο 95' με κοντινή προβολή του Ρόμπερτς και θαυμάσια ατομική ενέργεια και ασίστ του παραλίγο μοιραίου αλλά εν τέλει MVP Γκάρεθ Μπέιλ (2-0).

Τουρκία: Τσακίρ, Τσελίκ, Αϊχάν, Σεγιουντζιού, Μεράς (73' Μιουλντιούρ), Γιοκουσλού (46' Ντεμιράλ), Καραμάν (75' Ντερβίσογλου), Τσαλχάνογλου, Τουφάν (46' Γιαζιτζί), Ουντέρ (83' Καχβετσί), Μπ. Γιλμάζ.

Ουαλία: Γουόρντ, Κ. Ρόμπερτς, Μέφαμ, Ρόντον, Ντέιβις, Άλεν (73' Αμπαντού), Μπέιλ, Μόρελ, Ράμσεϊ (85' Γουίλσον), Τζέιμς (93' Νέκο Γουίλιαμς), Μουρ.

Υπερηχητική ξανά η Ιταλία!

Επίδειξη δύναμης και παράσταση... επίδοξης πρωταθλήτριας Ευρώπης έκανε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι η Εθνική Ιταλίας. Μετά το επιβλητικό 3-0 επί της Τουρκίας στην πρεμιέρα του Euro 2020, η Σκουάντρα Ατζούρα, που είχε για μεγάλο πρωταγωνιστή τον εκπληκτικό Μανουέλ Λοκατέλι, κυριάρχησε ολοκληρωτικά (και) της Ελβετίας με 3-0 και έγινε η πρώτη ομάδα στο φετινό τουρνουά που εξασφαλίζει μαθηματικά το εισιτήριο για τη φάση των 16. Απλώς στο τελευταίο ματς του ομίλου με την Ουαλία θα προσπαθήσει να κλειδώσει και την πρωτιά. Αντιθέτως, οι Ελβετοί που στο ξεκίνημα του τουρνουά λογίζονταν ως το μεγάλο φαβορί για τη δεύτερη θέση στον 1ο όμιλο, μετά και την ισοπαλία (1-1) στην πρεμιέρα με τους Ουαλούς απειλούνται ακόμη και με αποκλεισμό καθώς την τελευταία αγωνιστική απέναντι στην Τουρκία, που επίσης καίγεται, θα παίξουν για την επιβίωσή τους.

Η Ιταλία εξαρχής μπήκε στο γήπεδο με άγριες διαθέσεις και... φρέναρε μόνο όταν κλείδωσε το τρίποντο. Στο 19' ο Κιελίνι σκόραρε με κεφαλιά αλλά προηγουμένως έκανε χέρι γεγονός που προκάλεσε την παρέμβαση του VAR και την ακύρωση του τέρματος. Το πρώτο γκολ πάντως δεν άργησε για τους δαιμονισμένος Ιταλούς που πέτυχαν ένα θαυμάσιο γκολ στο 26'. Ο Λοκατέλι πάσαρε εξαιρετικά προς τα πλάγια στον Μπεράρντι, ο οποίος έκανε φανταστική κούρσα από τα δεξιά. Παράλληλα, ο Λοκατέλι ξεκίνησε μια... τρελή κούρσα κάθετα στο γήπεδο, πάτησε περιοχή και όταν την κατάλληλη στιγμή ο Μπεράρντι έστρωσε, ο Λοκατέλι ήταν εκεί κι έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα σε ένα γκολ βγαλμένο από τις συνεργασίες τους στη φετινή Σασουόλο που αποτέλεσε την έκπληξη της Serie A. 

Η Ιταλία συνέχισε στο ίδιο τέμπο με έντονο πρέσινγκ και... κυνηγητό της μπάλας σε όλους τους χώρους με αποτέλεσμα να φτάσει σε προβάδισμα ασφαλείας με το ξεκίνημα του β' ημιχρόνου. Πρωταγωνιστής ήταν και πάλι ο εξαιρετικός Λοκατέλι, ο οποίος στο 52' με θαυμάσιο σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των Ελβετών υπογράφοντας το 2-0 και το τρίποντο της Σκουάντρα Ατζούρα.

Ακόμη και με κατεβασμένο τον ρυθμό προς το φινάλε του ματς, καθώς μετά το 70' έκαναν διαχείριση δυνάμεων, οι Ιταλοί βρήκαν και τρίτο γκολ με τον εξαιρετικό Τσίρο Ιμόμπιλε, ο οποίος σκόραρε για δεύτερη σερί αγωνιστική διαμορφώνοντας το τελικό 3-0.

Ιταλία: Ντοναρούμα, Ντι Λορέντζο, Μπονούτσι, Κιελίνι (24' Ατσέρμπι), Σπινατσόλα, Μπαρέλα (87' Κριστάντε), Ζορζίνιο, Λοκατέλι (86' Πεσίνα), Μπεράρντι (70' Τολόι), Ιμόμπιλε, Ινσίνιε (69' Κιέζα).

Ελβετία: Σόμερ, Ελβέντι, Σαρ (57' Ζούμπερ), Ακάντζι, Εμπαμπού (58' Βίντμερ), Φρόιλερ (84' Σο), Τσάκα, Ροντρίγκεζ, Σακίρι (75' Βάργκας), Σεφέροβιτς (46' Γκαβράνοβιτς), Εμπολό.

Βαθμολογία - 1ος όμιλος

Ιταλία 6 (6-0)

Ουαλία 4 (3-1)

Ελβετία 1 (1-4)

Τουρκία 0 (0-5)

Τελευταία αγωνιστική (20/6, 19.00)

Ιταλία - Ουαλία

Τουρκία - Ελβετία

 

  17 June, 2021 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ