Euro 2021:Tα αποτελέσματα της Δευτέρας- Το πρόγραμμα των σημερινών αναμετρήσεων

  15 June, 2021 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Euro 2021:Tα αποτελέσματα της Δευτέρας- Το πρόγραμμα των σημερινών αναμετρήσεων

Μεγάλες νίκες για Τσέχια και Πολωνία,κόλλησαν στο 0 Ισπανία και Σουηδία σε ένα κακό παιχνίδι

Με show του Σικ πήρε χρυσό τρίποντο η Τσεχία

ΗΣκωτία προσπάθησε, είχε τις ευκαιρίες αλλά η Τσεχία ήταν αποτελεσματική κι εκείνη που χαμογέλασε χάρη στον εκπληκτικό Πάτρικ Σικ στην αυλαία της πρώτης αγωνιστικής του 4ου ομίλου του Euro 2020. Ο σέντερ φορ της Λεβερκούζεν έβαλε την υπογραφή του όχι μόνο στη νίκη της ομάδας του με 2-0 αλλά και σε ένα ποδοσφαιρικό έργο τέχνης καθώς το δεύτερο προσωπικό γκολ που πέτυχε ήταν σκέτη ζωγραφιά. Στο 52' πήρε την μπάλα στο ύψος της σέντρας, είδε ότι ο γκολκίπερ της Σκωτίας, Μάρσαλ, βρισκόταν εκτός θέσης και το τόλμησε. Εκανε ένα απίθανο μακρινό σουτ λίγο βήματα μετά το κέντρο του γηπέδου, κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα σκοράροντας ένα απ' τα ομορφότερα γκολ που έχουν μπει ποτέ στην ιστορία των Euro.

Γκολ από το κέντρο

Είχε προηγηθεί ένα ακόμη δικό του γκολ στο 42' με θαυμάσια κεφαλιά, με το οποίο άνοιξε το δρόμο για τον θρίαμβο της Τσεχίας που έδειξε ότι έχει βλέψεις και μπορεί να ακολουθήσει την Αγγλία (που είναι και το απόλυτο φαβορί για την πρωτιά) για την πρόκριση στη φάση των 16. Ηδη με το τρίποντο που απέσπασε στο ματς με τη μαχητική αλλά αναποτελεσματική Σκωτία, έκανε το πρώτο και πολύ σημαντικό βήμα.

Σκωτία: Μάρσαλ, Χάνλεϊ, Κούπερ, Χέντρι (67' Μαγκρέγκορ), Ο' Ντόνελ (79' Φόρεστ), Άρμστρονγκ (67' Φρέιζερ), Μαγκίν, Μακτόμινεϊ, Ρόμπερτσον, Ντάικς (79' Νίσμπετ), Κρίστι (46' Άνταμς)

Τσεχία: Βάτσλικ, Τσουφάλ, Τσελούστκα, Κάλας, Μπόριλ, Σούτσεκ, Κραλ (67' Χόλες), Μάσοπουστ (72' Βίντρα), Νταρίντα (87' Σέβτσικ), Γιάνκτο (72' Χλόζεκ), Σικ (87' Κρμέντσικ).

Βαθμολογίας - 4ος όμιλος

Τσεχία 3 (2-0)

Αγγλία 3 (1-0)

Κροατία 0 (0-1)

Σκωτία 0 (0-2)

Σόκαρε τους Πολωνούς η Σλοβακία!

Η Πολωνία είχε το όνομα και τον Λεβαντόβσκι αλλά η Σλοβακία είχε τη χάρη και την ψυχή του Σκρίνιαρ. Ο στόπερ της Ιντερ, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Μακ στο 69' κατέβασε ωραία την μπάλα και με καταπληκτικό σουτ από το ύψος του πέναλτι πέτυχε το γκολ που σφράγισε μια σπουδαία νίκη (2-1) για τους Σλοβάκους που άρχισαν ονειρεμένα το Euro 2020. Αντιθέτως, οι Πολωνοί νωρίς νωρίς έμπλεξαν σε περιπέτειες διότι στο (θεωρητικά) πιο εύκολο παιχνίδι του ομίλου, άρχισαν με ήττα κι ενώ ακολουθούν οι εξαιρετικά δύσκολες αναμετρήσεις με τη Ισπανία και τη Σουηδία για τον Ε' όμιλο.

Οι Πολωνοί την υπεροχή, οι Σλοβάκοι την ουσία

Οι Πολωνοί είχαν την υπεροχή, πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο αλλά δεν μπόρεσαν να μετουσιώσουν σε γκολ και ουσιαστική απειλή την κατοχή της μπάλας. Κάπως έτσι κόντρα στη ροή του αγώνα οι Σλοβάκοι βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα σοκάροντας την ομάδα του Πάουλο Σόουζα. Στο 18' ο Μακ έκανε φανταστική ατομική ενεργεία, χόρεψε την αντίπαλη άμυνα, σούταρε με δύναμη και η μπάλα αφού προσέκρουσε στο δοκάρι, χτύπησε και στην πλάτη του Πολωνού γκολκίπερ Σέζνι, ο οποίος άθελά του χρεώθηκε το αυτογκόλ για το 0-1.

Οι Πολωνοί μέχρι το ημίχρονο δεν κατόρθωσαν να φέρουν το ματς στα ίσια, πράγμα όμως που έκαναν με τη σέντρα του β' ημιχρόνου καθώς μόλις στο 46' ο Ρίμπους γύρισε προς τον Λινέτι, ο οποίος με ένα... ατσούμπαλο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (1-1). Κάπου εκεί φάνηκε ότι η πλάστιγγα άρχισε να γέρνει προς την πλευρά των Πολωνών, οι οποίοι όμως στο 62' έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Κρικόβιακ με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Η πλάστιγγα τελικά έγυρε ξανά από την πλευρά των Σλοβάκων, οι οποίοι βρήκαν το νικητήριο γκολ στο 69' με τον τρομερό Σκρίνιαρ, ο οποίος, όπως έχει αποδείξει και στην Ιντερ, είναι φόβος και τρόμος στις στατικές φάσεις.

H Πολωνία προσπάθησε μάταια για το γκολ της ισοπαλίας αλλά δεν τα κατάφερε με τον Σβιντέρσκι να χάνει την τελευταία ευκαιρία του ματς...

Πολωνία: Σέζνι, Μπερεζίνσκι, Γκλικ, Μπέντναρεκ, Ρίμπους (74' Πούχας), Λινέτι (74' Φρανκόφσκι), Κριχόβιακ, Κλιχ (85' Μόντερ), Γιόσβιακ, Ζιελίνσκι (85' Σβιντέρσκι), Λεβαντόβσκι

Σλοβακία: Ντουμπράβκα, Χούμποτσαν, Σκρίνιαρ, Σάτκα, Πέκαρικ (79' Κοσελνίκ), Χρομάντα (79' Χροσόφσκι), Κούτσκα, Μακ (87' Σούσλοβ), Χάρασλιν (87' Ντούρις), Χάμσικ, Ντούντα (92' Γκρέγκους)

Kακοποίησαν το Ποδόσφαιρο Ισπανία και Σουηδία 

Με γκέλα άρχισε τη μάχη στο Euro 2020 η Ισπανία, που έμεινε στο 0-0 με την πεισματάρα και ψυχωμένη Σουηδία. Οι Βίκινγκς έστησαν αμυντικό τείχος μπροστά από το τέρμα τους και μπλόκαραν τους Φούριας Ρόχας, οι οποίοι... ζάλισαν την μπάλα από τις πολλές πάσες αλλά γκολ δεν βρήκαν. Είχαν την κατοχή, είχαν τον έλεγχο του ρυθμού, δεν μπόρεσαν όμως ούτε να αποσυντονίσουν τους καλοστημένους Σουηδούς αλλά ούτε και να εκμεταλλευτούν τις (λίγες) κλασικές φάσεις που δημιούργησαν κυρίως με τον εξαιρετικό Ολμο και τον Μοράτα. Κάπως έτσι εισέρχονται σε μια αγχώδη διαδικασία με το ξεκίνημα στο τουρνουά καθώς η νίκη της Σλοβακίας επί της Πολωνίας περιέπλεξε τα δεδομένα στον 5ο όμιλο.

Σουηδικό κατενάτσιο

Η Σουηδία που είχε ξεκάθαρη στόχευση να μην αφήσει την Ισπανία να σκοράρει, πέτυχε τον στόχο της με σουηδικό... κατενάτσιο και διπλή ζώνη άμυνας, ενώ θα μπορούσε να έχει σοκάρει ολοκληρωτικά τους Ισπανούς, αν ήταν πιο αποτελεσματική στις μόλις δύο (αλλά πολύ μεγάλες) ευκαιρίες που δημιούργησε, αρχικά με τον εκπληκτικό Ισάκ που σημάδεψε το δοκάρι κι εν συνεχεία με τον Μπεργκ που έχασε το... άχαστο σε άδειο τέρμα.

Ισπανία: Σιμόν, Πάου Τόρες, Λαπόρτ, Γιορέντε, Ζόρντι Αλμπα, Κόκε (87' Φαμπιάν Ρουίθ), Ρόδρι (65' Σαράμπια), Πέδρι, Ντάνι Ολμο (74' Ογιαρθάμπαλ), Φεράν Τόρες (74' Ζεράρδ Μορένο), Μοράτα (65' Τιάγκο)

Σουηδία: Ολσεν, Ντάνιελσον, Λίντελοφ, Λούστιγκ (75' Κραφτ), Αουγκούστινσον, Ολσον (84' Καγιούστε), Εκνταλ, Λάρσον, Φόρσμπεργκ (84' Μπένγκστον), Ισάκ (68' Κλάεσον), Μπεργκ (68' Κουάισον).

Βαθμολογία - 5ος όμιλος

Σλοβακία 3 (2-1)

Ισπανία 1 (0-0)

Σουηδία 1 (0-0)

Πολωνία 0 (1-2)

Το σημερινό πρόγραμμα

Με δύο αναμετρήσεις ολοκληρώνεται το πρόγραμμα των αγώνων του Euro 2020 για την 1η αγωνιστική, σήμερα, Τρίτη 15 Ιουνίου 2021. 

Συγκεκριμένα, στις 19:00 θα αναμετρηθούν Ουγγαρία και Πορτογαλία, ενώ στις 22:00 η Γαλλία με τη Γερμανία

 

  15 June, 2021 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ