Euroleague: Νίκησε τη Βιλερμπάν και πήρε το πλεονεκτημα έδρας ο Ολυμπιακός

  26 March, 2022 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Euroleague: Νίκησε τη Βιλερμπάν και πήρε το πλεονεκτημα έδρας ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός «κλείδωσε» το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της Euroleague, περνώντας νικηφόρα, 94-80, από το "Astroballe" επί της Βιλερμπάν για την 32η αγωνιστική. Έστω κι αν δεν πραγματοποίησε καλή εμφάνιση, με δεδομένες και τις πολλές απουσίες της γαλλικής ομάδας, η ομάδα του Πειραιά πήρε αυτό που ήθελε, ανέβηκε στο 18-9 και πλέον θα διεκδικήσει μία καλύτερη θέση από την 4η, κάτι που για να συμβεί θα πρέπει να νικήσει την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ, την 1η Απριλίου (33η αγωνιστική) στον τελευταίο αγώνα της στην κανονική περίοδο και να ελπίζει σε μία ήττα της Αρμάνι Μιλάνο. 

Η άμυνά τους στην 4η περίοδο ήταν αυτή που ουσιαστικά επέτρεψε στους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα να οικοδομήσουν διψήφια διαφορά, αφού στα πρώτα τρία δεκάλεπτα επέτρεπαν στην ομάδα του Κώστα Αντετοκούνμπο (7π.) να είναι απειλητική. Ντόρσεϊ (21π., 7ρ.), Βεζένκοφ (18π., 10ρ.) και Σλούκας (15π., 9ασ.) ήταν οι κορυφαίοι των «ερυθρόλευκων». Η Βιλερμπάν υποχώρησε στο 8-18, με τον Στραζέλ να είναι ο πρώτος σκόρερ με 16 πόντους (5/9 τρίποντα). Η Βιλερμπάν αγωνίστηκε χωρίς τους Σαρλ Καουντί, Τζέιμς Γκιστ, Ουίλιαμ Χάουαρντ, Πολ Λακόμπ και Βίκτορ Ουεμπανιάμα.

 

Ο Μουστάφα Φαλ τιμήθηκε για την προσφορά του από τη Βιλερμπάν πριν το τζάμπολ του αγώνα. Ο 30χρονος Γάλλος σέντερ αγωνίστηκε την περασμένη αγωνιστική περίοδο στην ομάδα της Λιόν και τη βοήθησε να κατακτήσει το πρωτάθλημα Γαλλίας. Την απονομή έκαναν ο προπονητής του γαλλικού συλλόγου, Τι Τζέι Πάρκερ και ο διευθύνων σύμβουλος Γκαετάν Μιλέρ.

Τα δεκάλεπτα: 26-26, 43-47, 64-69, 80-94

Κλειστό παιχνίδι έγινε στο Astroballe στο πρώτο δεκάλεπτο, αφού ο Ολυμπιακός, μετά το πρώτο τρίλεπτο παρουσίασε «τρύπες» στην άμυνα. Η Βιλερμπάν επέδειξε πολυφωνία στην επίθεση και είχε 5/7 τρίποντα, για το 26-26, στο τέλος της 1ης περιόδου. Με το τρίτο εύστοχο τρίποντο του Κώστα Παπανικολάου, ο Ολυμπιακός προσπέρασε με 28-29, αλλά και με 29-31 με δίποντο του Λιβιό Ζαν-Σαρλ. Όμως παρά το γεγονός πως είχε λύσεις στην επίθεση (κυρίως με Ντόρσεϊ και Παπανικολάου), αμυντικά η ομάδα του Πειραιά επέτρεπε στους παίκτες του Τι Τζέι Πάρκερ να τον απειλούν. Ο Λαρεντζάκης διαμόρφωσε το 33-37, για να πετύχει τους πρώτους πόντους του ο Έλι Οκόμπο (35-37). Στα τελευταία λεπτά της 2ης περιόδου, χάρη στους παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο (Ζαν-Σαρλ και ΜακΚίσικ) μετέτρεψε το -1 (43-42) σε +4 (43-47), που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου. 

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να οικοδομήσει διαφορά ασφαλείας στην 3η περίοδο, αφού έστω κι αν προσπέρασε με +7 (43-50 στο 22ο λεπτό), ο Ματιέ Στραζέλ με «βροχή» από τρίποντα κρατούσε τη Βιλερμπάν στη διεκδίκηση της νίκης. Παρά τον τραυματισμό του Μάρκος Νάιτ, οι Γάλλοι έβγαζαν ενέργεια και πάθος και χρειάστηκε να βγει μπροστά ο ηγέτης του Ολυμπιακού Κώστας Σλούκας για να αλλάξουν τα δεδομένα για τους «ερυθρόλευκους». Με 9 πόντος από το 26ο μέχρι το 30ό λεπτό του αγώνα, ο Σλούκας έδωσε το έναυσμα για το «διπλό» και ο Ολυμπιακός προσπέρασε έκλεισε το 3ο δεκάλεπτο στο +5 (64-69). 

Στην 4η περίοδο ήταν η άμυνα αυτή που έβαλε σε τροχιά νίκης τον Ολυμπιακό. Οι παίκτες του Μπαρτζώκα δέχτηκαν 16 πόντους σε αυτό το διάστημα, ενώ στην επίθεση ανέλαβαν οι Τάιλερ Ντόρσεϊ, Σάσα Βεζένκοφ και Κώστας Σλούκας. Οι Πειραιώτες προσπέρασαν με +11 (74-85) και πλέον με σοβαρότητα έφτασαν σε μια νίκη «χρυσάφι» που τους εξασφαλίζει την παρουσία στην πρώτη τετράδα της κανονικής περιόδου και το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ... στον δρόμο προς το Βελιγράδι!

Διαιτητές: Λάτισεβς (Λετονία), Πέρεθ (Ισπανία), Ντραγκόγιεβιτς (Μαυροβούνιο)

ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ (Τι Τζέι Πάρκερ): Οκόμπο 2, Μόργκαν 12, Τζόουνς 4, Ντιό 6 (2), Νάιτ 7 (1), Φαλ 12, Λάιτι, Αντετοκούνμπο 7 (1), Ριζασέ 3 (1), Οσετκόφσκι 11 (1), Στραζέλ 16 (5)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Φαλ 9, Πρίντεζης 2, Παπανικολάου 11 (3), ΜακΚίσικ 4, Ουόκαπ 2, Ντόρσεϊ 21 (3), Λαρεντζάκης 2, Σλούκας 15 (2), Μάρτιν 2, Βεζένκοφ 18 (2), Ζαν-Σαρλ 8

 

  26 March, 2022 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα