Europa Conference League: Θεμέλια πρόκρισης στα προημιτελικά έβαλε ο ΠΑΟΚ (HL)

  11 March, 2022 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Europa Conference League: Θεμέλια πρόκρισης στα προημιτελικά έβαλε ο ΠΑΟΚ (HL)

Προσηλωμένος, πειθαρχημένος και αποφασισμένος για την πρόκριση εμφανίστηκε ο ΠΑΟΚ απέναντι στη Γάνδη στο πρώτο ματς της φάσης των 16 για το Europa Conference League. Ο Δικέφαλος επικράτησε 1-0 της ποιοτικής βελγικής ομάδας στην Τούμπα κι έκανε το πρώτο και πολύ σημαντικό βήμα για την ιστορική πρόκριση στους προημιτελικούς του νεοσύστατου θεσμού.

Εκτελεστής Κούρτιτς

 Ο ΠΑΟΚ είχε και πάλι για εκτελεστή τον... sniper Γιάσμιν Κούρτιτς, ο οποίος με απευθείας εκτέλεση φάουλ έγραψε το τελικό 1-0 κι έβαλε τις βάσεις για τη μεγάλη πρόκριση ενόψει της ρεβάνς της ερχόμενης Πέμπτης (17/3, 22.00) στη Γάνδη. Ο Σλοβένος μέσος, ο οποίος διανύει την καλύτερη και πιο παραγωγική περίοδο της καριέρας του, σκόραρε για πέμπτη φορά εφέτος με φάουλ και για 18η φορά συνολικά στη διάρκεια της σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις. Αναμφίβολα, πρόκειται για μια επίδοση που θα ζήλευαν και οι καλύτεροι σέντερ φορ... Το αρνητικό για τον Δικέφαλο όμως είναι ότι ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν θα τον έχει στη διάθεσή του στη ρεβάνς καθώς συμπλήρωσε κάρτες, όπως επίσης θα απουσιάσει για τον ίδιο λόγο και ο εξίσου απαραίτητος Αντρίγια Ζίβκοβιτς.

Παρ' όλα αυτά, ο Δικέφαλος απέδειξε και μέσα στο γήπεδο στη διάρκεια ενός δύσκολου, σκληρού και ιδιαίτερα απαιτητικού αγώνα, πως διαθέτει τα προσόντα, την προσωπικότητα και την ποιότητα για να ξεπεράσει το εμπόδιο της άκρως επικίνδυνης Γάνδης και να φτάσει στα προημιτελικά μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Η μισή δουλειά έγινε σωστά στην Τούμπα κι απομένει η άλλη μισή να γίνει επί βελγικού εδάφους... 

Απαιτητικό ματς στην Τούμπα

 Το παιχνίδι είχε ενδιαφέρον μολονότι οι δυο ομάδες δεν κατόρθωσαν να δημιουργήσουν απειλητικές καταστάσεις στην αντίπαλη άμυνα. Αν και έδειξαν διάθεση για να επιτεθούν και να κυνηγήσουν το γκολ, οι άμυνες ήταν αποτελεσματικές με αποτέλεσμα να ολοκληρωθεί το ημίχρονο δίχως μεγάλη φάση. Η Γάνδη προσπάθησε να προκαλέσει προβλήματα στην κυκλοφορία του ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα του ματς -και εν μέρει το πέτυχε με ασφυκτικό πρέσινγκ- αλλά σταδιακά οι παίκτες του Δικεφάλου ανταποκρίθηκαν, βρήκαν λύσεις και ισορρόπησαν το ματς.

Στο β' ημίχρονο το παιχνίδι... άναψε από νωρίς με τον ΠΑΟΚ να έχει μια μεγάλη ευκαιρία με τον Ακπομ να αστοχεί στο 52' από πλεονεκτική θέση, ενώ στο 54' η Γάνδη εκμεταλλεύτηκε τα λάθη των παικτών του Δικεφάλου και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με τον Μόντε όμως να είναι σε θέση οφσάιντ όπως ορθώς αποφάσισε ο βοηθός.

Αυτό το εκρηκτικό διάστημα στο β' ημίχρονο έφτασε στην κορύφωσή του στο 58', οπότε μίλησε ο εκπληκτικός Κούρτιτς. Ο Σλοβένος σπεσιαλίστας εκτέλεσε το φάουλ λίγο έξω απ' τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα προσέκρουσε και στα σώματα των παικτών της Γάνδης και άλλαξε πορεία όσο χρειαζόταν για να καταλήξει στα δίχτυα.

 

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (80' Σίντκλεϊ), Τσιγγάρας, Κούρτιτς (80' Σβαμπ), Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ (71' Ελ Καντουρί), Ζίβκοβιτς (86' Μουργκ), Άκπομ (86' Τσόλακ).

Γάνδη: Ρουφ, Όλσεν, Ενγκαντό, Οκούμου (46' Τορουναρίγκα), Σαμουάζ, Ντε Σαρτ, Κουμς, Μόντε, Οφόε, Χιούλσαγκερ (82' Τασουντάλι), Ντεπουάτρ.

 

  11 March, 2022 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα