Europa League: Καθάρισε τη Φενέρ και συνεχίζει στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός! (hl)

  26 November, 2021 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Europa League: Καθάρισε τη Φενέρ και συνεχίζει στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός! (hl)

Την ίδια ώρα στη Φρανκφούρτη, η Άιντραχτ γλίτωσε το... πατατράκ στο 95' καθώς η Αντβέρπ που μετέτρεψε το 1-0 σε 1-2 της έκανε μεν τη ζωή δύσκολη, αλλά ένα γκολ του Πασιένσια στις καθυστερήσεις κράτησε όρθια (2-2) τη γερμανική ομάδα που βρίσκεται στο +2 απ' τους Πειραιώτες. Πλέον χρειάζεται ισοπαλία στο τελευταίο ματς απέναντι στη Φενέρ για να εξασφαλίσει την πρώτη θέση. Αντιθέτως, ο Ολυμπιακός, που πρέπει πάση θυσία να κερδίσει την Αντβέρπ, θέλει και ήττα της Άιντραχτ στην Κωνσταντινούπολη για να προκριθεί ως πρώτος. 

Το παιχνίδι φάνηκε εξαρχής ανοιχτό καθώς οι δυο ομάδες μπήηκαν στο γήπεδο με στόχο τη νίκη. Ωστόσο η Φενέρ ήταν η ομάδα που απείλησε πρώτη όταν στο 18' ο Καχβετσί έστειλε την μπάλα στο δοκάρι αλλά και λίγο αργότερα (20') όταν ο Μπερίσα σούταρε ελάχιστα άουτ. Ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στο γκολ από... σπόντα στο 32' με τον Ελ Αραμπί που εκμεταλλεύτηκε την κόντρα της μπάλας και ανάγκασε τον Οζέρ σε δύσκολη επέμβαση, ενώ ο Μαροκινός απείλησε ξανά στο 38' με κεφαλιά που δεν βρήκε στόχο, με αποτέλεσμα το ημίχρονο να τελειώσει στο 0-0.

Ο Μαρτίνς θέλοντας να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του έριξε στο γήπεδο τον Μπουχαλάκη και τον Ρόνι Λόπες στο ξεκίνημα του β' ημμιχρόνου και πράγματι ο Ολυμπιακός άρχισε να βελτιώνεται. Η είσοδος του Βαλμπουενά έκανε ακόμη καλύτερα τα πράγματα για τους Πειραιώτες, που πίεσαν και έχοντας υπομονή στο παιχνίδι τους, αφού έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Ελ Αραμπί (74') και τον Λαλά (79'), βρήκαν το νικητήριο γκολ στο φινάλε με από μηχανής θεό τον Τικίνιο.

 

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος (24' Μπα), Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Μαντί Καμαρά (46' Μπουχαλάκης), Εμβιλά, Μασούρας (68' Βαλμπουενά), Αγκιμπού Καμαρά, Ονιεκούρου (46' Ρόνι Λόπες), Ελ Αραμπί (81' Τικίνιο).

Φενέρμπαχτσε (Περέιρα): Οζέρ, Οσάγι-Σάμουελ, Τισεράν, Κιμ, Νόβακ, Μερτ Χακάν, Σόσα, Ζάιτς (65' Μέγερ), Καχβετσί (65' Πέλκας), Μπερίσα, Ρόσι.

Βαθμολογία

Άιντραχτ Φρανκ. 11 (9-5)

Ολυμπιακός 9 (8-6)

Φενέρμπαχτσε 5 (6-7)

Αντβέρπ 2 (5-10)

Τελευταία αγωνιστική (9/12)

Αντβέρπ - Ολυμπιακός

Φενέρμπαχτσε - Άιντραχτ Φρανκ.

 

  26 November, 2021 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα