Eurovision 2024: Τα νέα δεδομένα του διαγωνισμού -Οι δύο αλλαγές που θα δούμε φέτος

  06 May, 2024 ΑΡΘΡΑ
Eurovision 2024: Τα νέα δεδομένα του διαγωνισμού -Οι δύο αλλαγές που θα δούμε φέτος

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την Eurovision 2024, η οποία φέτος έρχεται με αλλαγές.

Όπως έχει ήδη ανακοινώσει η SVT, στη φετινή Eurovision πνέει αέρας ανανέωσης, καθώς μια σειρά αλλαγών επιδιώκει να κάνει ακόμη πιο συναρπαστικό τον διαγωνισμό τραγουδιού.

Τι νέο υπάρχει στην Eurovision 2024
Φέτος, για πρώτη φορά οι καλλιτέχνες της Big 5, - Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο και η διοργανώτρια Σουηδία – θα παρουσιάσουν ζωντανά τα τραγούδια τους κατά τη διάρκεια των ημιτελικών. Μέχρι πρότινος, κατά τη διάρκεια των ημιτελικών προβαλλόταν μόνο ένα μικρό απόσπασμα από τις πρόβες του κάθε τραγουδιού. Πλέον, όμως, οι Big 5 και η διοργανώτρια χώρα θα παρουσιάζουν live τα τραγούδια τους.

Συγκεκριμένα, φέτος στον πρώτο ημιτελικό θα παρουσιαστούν τα τραγούδια της Γερμανίας, Σουηδίας και Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ στον β΄ημιτελικό, που συμμετέχει η Ελλάδα, θα ακουστούν η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία.

«Πιστεύουμε ότι αυτή η αλλαγή δίνει στις Big 5 και στη διοργανώτρια χώρα δικαιότερους όρους ανταγωνισμού στον μεγάλο τελικό, καθώς έχουν πλέον την ευκαιρία να εμφανιστούν “πραγματικά” στη σκηνή των ημιτελικών. Είναι επίσης ένα κέρδος τόσο για το κοινό όσο και για τους τηλεθεατές, καθώς θα έχουν τη δυνατότητα να δουν όλα τα τραγούδια που διαγωνίζονται φέτος ζωντανά πριν από τον μεγάλο τελικό», είχε δηλώσει η Ebba Adielsson, διευθύντρια παραγωγής της Eurovision 2024.

Eurovision 2024: Ψηφοφορία από την αρχή του σόου
Μία ακόμη αλλαγή αφορά την ψηφοφορία στον τελικό. Το Σάββατο, η ψηφοφορία θα ανοίξει λίγο πριν την παρουσίαση του πρώτου τραγουδιού. Οι τηλεθεατές θα μπορούν να ψηφίσουν κατά τη διάρκεια της εμφάνισης αντί να περιμένουν την ολοκλήρωση όλων των συμμετοχών, έχοντας χρονικό περιθώριο, όπως συμβαίνει από τότε που καθιερώθηκε η ψηφοφορία το 1997 (εκτός από το 2010 και το 2011 που η ψηφοφορία ξεκίνησε επίσης στην αρχή του σόου).

Επιπλέον, οι φαν της Eurovision από τις χώρες που θα συμμετέχουν θα έχουν πλέον σχεδόν 24 ώρες για να ψηφίσουν τα αγαπημένα τους τραγούδια πριν από την έναρξη κάθε ζωντανού σόου.

 

  06 May, 2024 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα