Eurovision 2024:Νικήτρια η Ελβετία-Στην 11η θέση η Ελλάδα

  12 May, 2024 ΑΡΘΡΑ
Eurovision 2024:Νικήτρια η Ελβετία-Στην 11η θέση η Ελλάδα

Το Nemo από την Ελβετία κέρδισε τον χαοτικό και πολιτικά φορτισμένο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2024 .

Ο καλλιτέχνης από την Ελβετία, που ήταν απλά καταπληκτικός, θριάμβευσε στον διαγωνισμό που έγινε στη Σουηδία και πολλές φορές σείστηκε από τις διαμάχες και τις αποδοκιμασίες για την παρουσία του Ισραήλ. Και όχι μόνο αφού υπήρξαν και άλλα ευτράπελα με κυριότερο τον αποκλεισμό του Ολλανδού εκπροσώπου.

Το τραγούδι της Ελβετίας The Code, ένα συναρπαστικό υβρίδιο όπερας και χιπ-χοπ, επικράτησε στην ψηφοφορία της κριτικής επιτροπής, βοηθώντας το Nemo να συγκεντρώσει την εντυπωσιακή βαθμολογία των 591 βαθμών.

Η Κροατία, η οποία ηγήθηκε της ψηφοφορίας του κοινού, ήρθε δεύτερη με ένα επίσης ωραίο τραγούδι άλλου στιλ, αλλά ιδιαίτερα ξεσηκωτικού.

Ενα τραγούδι που ξεχώρισε ακόμη ήταν αυτό της Γαλλίας. Μια εκπληκτική μπαλάντα από έναν καλλιτέχνη που καθήλωσε τη Eurovision 2024 με τη φωνή του.

Οι δύο επόμενες θέσεις της πεντάδας συμπληρώθηκαν από δύο τραγούδια που βρέθηκαν εκεί με τις ψήφους του κοινού. Παρότι στις επιτροπές -το Ισραήλ περισσότερο από την Ουκρανία- δεν τα πήγαν αρκετά καλά, το κοινό τα ήθελε ψηλά και τα βαθμολόγησε με πολύ μεγάλη βαθμολογία. Συγκεκριμένα το κοινό έφερε το Ισραήλ από τους 52 βαθμούς και τη 12η θέση στους εντυπωσιακούς 376 βαθμούς και την πέμπτη θέση.

Η Ελλάδα με το Ζάρι της Μαρίνας Σάττι κέρδισε την 11η θέση και η Κύπρος τη 15η. Συνολικά η Ελλάδα πήρε 126 βαθμούς εκ των οποίων οι 41 από τις επιτροπές. Το κοινό έδωσε 85 βαθμούς, δηλαδή διπλάσσιους, και το έφερε στην 11η θέση.

 

  12 May, 2024 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα