Ευρωεκλογές: Σταθερό προβάδισμα για τη Ν.Δ σε νέα δημοσκόπηση

  07 April, 2024 ΑΡΘΡΑ
Ευρωεκλογές: Σταθερό προβάδισμα για τη Ν.Δ σε νέα δημοσκόπηση

Προβάδισμα 17,7 μονάδων δίνει η τελευταία δημοσκόπηση που έκανε η Palmos Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος».

Δύο μήνες πριν από τις ευρωεκλογές, η διαφορά της ΝΔ παραμένει τεράστια σε σχέση με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με τον ΣΥΡΙΖΑ να δείχνει πως κερδίζει τη μάχη από το ΠΑΣΟΚ για τη δεύτερη θέση.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή για τις ευρωεκλογές η ΝΔ βρίσκεται στο 31,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 14,1%, το ΠΑΣΟΚ στο 13%, η Ελληνική Λύση στο 10,3%, το ΚΚΕ στο 9,4%, ενώ ακολουθούν Πλεύση Ελευθερίας με 4,2%, Νέα Αριστερά με 4%, Νίκη με 3,5% και Σπαρτιάτες με 3,3%. Οι Δημοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου βρίσκονται κάτω από το όριο του 3%.

Όσον αφορά στο ίδιο ερώτημα, αλλά για τις βουλευτικές εκλογές, η ΝΔ έχει προβάδισμα 19,5 μονάδων. Συγκεκριμένα, βρίσκεται στο 33,9%, ενώ ακολουθούν: ΣΥΡΙΖΑ 14,4%, ΠΑΣΟΚ 11,5%, Ελληνική Λύση 10,6%, ΚΚΕ 9%, Νέα Αριστερά 4,1%, Πλεύση Ελευθερίας 4%, Νίκη 3,5% και Σπαρτιάτες 2,8%.

Δημοσκόπηση: Σταθερά πιο δημοφιλής αρχηγός ο Μητσοτάκης, έκπληξη με Κωνσταντοπούλου
Στο ερώτημα για την άποψη των πολιτών για τους πολιτικούς αρχηγούς, προβάδισμα με θετικό αντίκτυπο έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 31%, ενώ ακολουθεί ο Δ. Κουτσούμπας με 20% και η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 19% στην έκπληξη της δημοσκόπησης. Ακολουθούν Βελόπουλος (17%), Ανδρουλάκης (14%), Κασσελάκης (12%), Χαρίτσης (8%) και Νατσιός (6%).

Στην ερώτηση πόσο ικανοποιημένοι είναι οι πολίτες από το έργο της κυβέρνησης, το 29% δήλωσε πολύ ή αρκετά ευχαριστημένο, το 30% λίγο ευχαριστημένο και το 41% καθόλου.

Όσον αφορά την αντιπολίτευση που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ, συντριπτικά απογοητευμένοι δείχνουν όσοι απάντησαν, καθώς το 63% λέει «καθόλου» και το 22% «λίγο», ενώ μόλις το 12% λέει «πολύ ή αρκετά».

Δημοσκόπηση: Η ακρίβεια το βασικότερο πρόβλημα
Στο ερώτημα ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα στη χώρα, η ακρίβεια προηγείται με ποσοστό 64%, με την εγκληματικότητα και την υγεία να ακολουθούν με 26%.

Επίσης, το 79% των ψηφοφόρων της ΝΔ θεωρούν πως το κόμμα τους ενισχύει τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη και τον κόσμο, το 69% πως είναι δημοκρατικό και ανοικτό στην κοινωνία, το 68% ότι προωθεί την οικονομική ανάπτυξη, και το 57% πως έχει κοινωνική ευαισθησία.

Ο Μητσοτάκης δεύτερος πιο δημοφιλής πρόεδρος της ΝΔ στην Ιστορία
Ένα από τα ερωτήματα αφορά τα 50 χρόνια της ΝΔ και το ποιος θεωρούν ότι ήταν ο πιο σημαντικός αρχηγός στην ιστορία του κόμματος για την Ελλάδα, αλλά και για το κόμμα. Η πρώτη θέση αναμενόμενα πάει στον πρώτο αρχηγό της Μεταπολίτευσης, Κωνσταντίνο Καραμανλή, με ποσοστά 60% και 56% αντίστοιχα, με τον εν ενεργεία πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να ακολουθεί με 21% και 24% αντίστοιχα. Ο Κώστας Καραμανλής ακολουθεί με 20% και 18% και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με 16% και 18% αντίστοιχα.


Στο ερώτημα για το ποιες είναι οι προσδοκίες της κοινωνίας από τη δεύτερη τετραετία της ΝΔ, το 37% των πολιτών περιμένει βελτίωση των εισοδημάτων του και το 46% των ενίσχυση της Υγείας. Ψηλά είναι και η αντιμετώπιση της ακρίβειας (28%) και η πάταξη της εγκληματικότητας (16%).

Αρνητικό αντίκτυπο στη δημοσκόπηση για το κυβερνών κόμμα δείχνει το ερώτημα για το αν η χώρα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, καθώς το 62% διαφωνεί.

 

  07 April, 2024 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα