Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου: Η Ελλάδα 4η στον πίνακα μεταλλίων, κορυφαία θέση στην ιστορία του θεσμο

https://www.gazzetta.gr/  22 August, 2022 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑΓΝΩΜΕΣ
Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου: Η Ελλάδα 4η στον πίνακα μεταλλίων, κορυφαία θέση στην ιστορία του θεσμο

Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε, με την Ελλάδα να καταφέρνει να βρίσκεται στην 4η θέση της Ευρώπης, που είναι ότι καλύτερο έχει πετύχει από το 1934 όταν και πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά η διοργάνωση.

Πριν αρχίσει το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου, λέγαμε πως η Γερμανία όποτε φιλοξενεί την διοργάνωση, αποδεικνύεται γούρικη για την ελληνική ομάδα.

Ετσι έγινε και φέτος, καθώς η Ελλάδα τερμάτισε στην 4η θέση στον πίνακα μεταλλίων!

Τα τέσσερα χρυσά (δύο της Ντρισμπιώτη και αυτά των Τεντόγλου και Τζένγκο), μαζί με το αργυρό της Στεφανίδη, έφεραν την Ελλάδα στην υψηλότερη θέση που είχε ποτέ από το 1934 όταν και διεξήχθη για πρώτη φορά η διοργάνωση.

Η καλύτερη θέση που είχαμε ποτέ στον πίνακα μεταλλίων, ήταν η 5η, την οποία πετύχαμε δύο φορές, αμφότερες επί Γερμανικού εδάφους!

Η πρώτη ήταν στο ίδιο ακριβώς στάδιο, στο Μόναχο, το 2002 και η άλλη στο Βερολίνο στην προηγούμενη διοργάνωση το 2018! Την ξεπεράσαμε χάρη σε αυτά τα 4 χρυσά μετάλλια!

Πρώτη δύναμη η Γερμανία

Η Ισπανία ήταν 3η, ενώ στο τελευταίο αγώνισμα, τα 4Χ100μ. γυναικών, θα κρίνονταν η πρωτιά μεταξύ Γερμανίας και Βρετανίας. Οι Γερμανοί είχαν 6 χρυσά, 7 αργυρά και 2 χάλκινα και η Βρετανία 6 χρυσά, 6 αργυρά και 8 χάλκινα.

Αυτό σήμαινε πως για να αναδειχθεί πρώτη δύναμη στην Ευρώπη η Βρετανία θα έπρεπε να τερματίσει πρώτη ή δεύτερη με την Γερμανία πίσω της. Οι Γερμανίδες έκαναν επίδειξη δύναμης και κέρδισαν, την ώρα που η Βρετανική ομάδα δεν τερμάτισε ποτέ κι έτσι οι διοργανωτές πήραν την πρώτη θέση στον πίνακα μεταλλίων.

Ο πίνακας μεταλλίων

 

https://www.gazzetta.gr/  22 August, 2022 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑΓΝΩΜΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα