Ευθύνες στο Δήμο Φαιστού καταλογίζει (και) η Αποκεντρωμένη!

cretalive.gr  20 February, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑΓΝΩΜΕΣ
Ευθύνες στο Δήμο Φαιστού καταλογίζει (και) η Αποκεντρωμένη!

Η Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης υποστήριξε ότι –όπως η ίδια γνωρίζει- δεν υπάρχει κάποια μελέτη για γέφυρα στο εν λόγω σημείο του Γεροποτάμου

Ο Δήμος Φαιστού και ο ΤΟΕΒ έχουν τον πρώτο λόγο για την διευθέτηση της κοίτης του μοιραίου ρέματος, όπως δήλωσε σήμερα το πρωί στην ΕΡΑ Ηρακλείου η Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Μαρία Κοζυράκη.

Η άποψή της για το τραγικό περιστατικό της Μεσαράς, στο οποίο θρηνήσαμε τέσσερα θύματα, παρουσιάζει ενδιαφέρον και είναι τεκμηριωμένη, αφού κινείται μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες και προεκλογικές στοχεύσεις, με την ίδια να έχει συμμετάσχει και σε πολλές ανάλογες συσκέψεις.

Η τραγική ειρωνεία είναι ότι η τελευταία της σχετική συνάντηση έγινε 2-3 μέρες πριν το μοιραίο συμβάν.

Όπως ανέφερε η Κοζυράκη, το τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Φαιστού θα έπρεπε να έχει μεριμνήσει για την διαχείριση των ρεμάτων, ανταποκρινόμενο κατάλληλα και για τα 15 περάσματα του Γεροπόταμου που συνδέονται με τις κεντρικές αρτηρίες.

Ένα από αυτά ήταν και η διάβαση που χάθηκαν τόσο άδικα τέσσερις συνάνθρωποί μας, με την η Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης να σημειώνει ότι ο Δήμος όφειλε να έχει τοποθετήσει μία ειδική σήμανση ή έστω ένα φυσικό εμπόδιο που θα απαγόρευαν την κυκλοφορία στο σημείο, προστατεύοντας ανυποψίαστους οδηγούς και γενικότερα τους μη γνωρίζοντες την περιοχή.

Ωστόσο, όπως πρόσθεσε η κ. Κοζυράκη, ευθύνη φέρει αντίστοιχα και ο ιδιοκτήτης του νυχτερινού κέντρου, καθώς επειδή φιλοξενεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα εκατοντάδες ανθρώπους από άλλα μέρη του νησιού, θα έπρεπε να τους είχε προειδοποιήσει με μία ειδιική πινακίδα για την ύπαρξη του επικίνδυνου, παρακείμενου περάσματος.

Η Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης υποστήριξε ακόμα ότι –όπως η ίδια γνωρίζει- δεν υπάρχει κάποια μελέτη για γέφυρα στο εν λόγω σημείο του Γεροποτάμου.

Τέλος η κ. Κοζυράκη χαρακτήρισε αναξιοπρεπές να μαλώνουν –για το θέμα – οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Σημειώνεται ότι χθες η Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΠΕΔ κ. Βασίλη Λαμπρινό, τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Νίκο Καλογερή, αναφορικά με τις καταστροφές που προκάλεσε στα Χανιά το ισχυρό κύμα κακοκαιρίας των προηγούμενων ημερών.

Για την αποκατάσταση των ζημιών έγινε προτεραιοποίηση έργων τα οποία ξεπερνούν τα 100 εκατ. ευρώ.

 

cretalive.gr  20 February, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑΓΝΩΜΕΣ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα