Φεύγουν οι μαθητές - Πάνε λιμάνι οι αγρότες

mesaralive.gr  06 December, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Φεύγουν οι μαθητές - Πάνε λιμάνι οι αγρότες

Αναβρασμός στο νησί, με αφορμή τη συνεχιζόμενη απεργία της ΠΝΟ - Αποφασισμένοι να "διώξουν" τα προϊόντα τους οι παραγωγοί

Την ώρα που εξομαλύνεται το πρόβλημα με τους χιλιάδες μαθητές που "εγκλώβισε" στην Κρήτη η συνεχιζόμενη απεργία των ναυτεργατών, οι παραγωγοί νωπών αγροτικών προϊόντων του νησιού ετοιμάζονται να ...κάνουν ότι είναι δυνατό προκειμένου να περιοριστεί η οικονομική ζημιά που έχουν υποστεί από την κινητοποίηση αυτή. 

Όπως αποκάλυψε το Cretalive, ήδη έχει ξεκινήσει η επιστροφή με αεροπλάνα των μαθητών που είχαν έρθει στο νησί από σχολεία της υπόλοιπης χώρας και εγκλωβίστηκαν, λόγω των επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας. Με πρωτοβουλία του Υπουργείου Ναυτιλίας εξασφαλίστηκαν δωρεάν πτήσεις από την Aegean, την Astra και την Sky Express και από το Ηράκλειο και τα Χανιά.

Την ίδια ώρα, οι παραγωγοί πρώιμων κηπευτικών της Κρήτης δηλώνουν ότι βρίσκονται σε απόγνωση λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας των ναυτεργατών, καθώς βλέπουν χιλιάδες τόνους αγροτικών προϊόντων να μην μπορούν να προωθηθούν στις αγορές και να σαπίζουν. 
Μάλιστα παραγωγοί από το Ν. Λασιθίου ετοιμάζονται να μεταβούν το απόγευμα στο λιμάνι του Ηρακλείου, προκειμένου να διασφαλίσουν την αναχώρηση του λεγόμενοι πλοίου ασφαλείας. 

Σε ανακοίνωση του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Παραγωγών Εκτός Εποχής Κηπευτικών και Αγροτικών Δραστηριοτήτων Φυτικής Παραγωγής Δήμου Ιεράπετρας αναφέρεται:

«Μετά από τις προσπάθειες που κάναμε να πείσουμε την κυβέρνηση να εφαρμόσει το νόμο για πλοίο ασφαλείας δεν το έχει κάνει.

Απόψε οι Μινωικές Γραμμές προτίθενται να επιτρέψουν να αποπλεύσει ένα πλοίο. Για να γίνει αυτό εφικτό ζητά και την βοήθεια των αγροτών. Σε σύσκεψη με όλους τους αγροτικούς συλλόγους της Κρήτης αποφασίστηκε το βράδυ ώρα 18:00 να κατέβουμε όλοι οι αγρότες της Κρήτης στο λιμάνι για να βοηθήσουμε όλοι μαζί στον απόπλου του πλοίου.

Για αυτό καλούμε τους αγρότες κι όλους όσους εμπλέκονται με τα αγροτικά σε συγκέντρωση στις ελαιοδεξαμενες το απόγευμα στις 16:00 για να μεταβούμε στο λιμάνι Ηρακλείου, όλοι μαζί οργανωμένα».

cretalive.gr

 

mesaralive.gr  06 December, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα