Φοβερός σεισμός 8 Ρίχτερ στο Μεξικό 2 νεκροί /videos

  08 September, 2017 ΚΟΣΜΟΣ
Φοβερός σεισμός 8 Ρίχτερ στο Μεξικό 2 νεκροί /videos

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 8 βαθμών που σημειώθηκε στο νότιο Μεξικό τη νύκτα της Πέμπτης προς Παρασκευή, ανακοίνωσε το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS), ενώ καταγράφηκε και τσουνάμι με το μέγιστο ύψος των κυμάτων να φτάνει το 0,7 του μέτρου.

Επίσης καταγράφηκε και τσουνάμι με το μέγιστο ύψος των κυμάτων να φτάνει το 0,7 του μέτρου.

Η πολιτική προστασία του Μεξικού ανακοίνωσε ότι πρόκειται για τον πιο ισχυρό σεισμό που έχει καταγραφεί στη χώρα μετά τον καταστροφικό σεισμό του 1985 που προκάλεσε τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων και την κατάρρευση πολλών κτιρίων.

Οι πρώτες πληροφορίες εξαρχής έκαναν λόγο για πανικό σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά και ανθρώπους να  βγαίνουν στους δρόμους στην πόλη του Μεξικό.

Το επίκεντρο εντοπίζεται ανοιχτά των ακτών του Μεξικού στην πλευρά του Ειρηνικού κοντά στα σύνορα με τη Γουατεμάλα.

To Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ κάνει μάλιστα λόγο για μέγεθος 8,2 Ρίχτερ.

Βέβαιο είναι ότι ο σεισμός είχε μεσαίο βάθος, κοντά στα 35 χιλιόμετρα και επίκεντρο στη θάλασσα, γεγονός που ίσως έχει βοηθήσει στον περιορισμό των καταστροφών.

Ο πρόεδρος του Μεξικού Ενρίκε Πένια Νιέτο επεσήμανε στον λογαριασμό του στο Twitter ότι έχουν τεθεί σε λειτουργία «τα πρωτόκολλα της πολιτικής προστασία» εξαιτίας της ισχύος της σεισμικής δόνησης.

Το 1985 μια σεισμική δόνηση μεγέθους 8,1 βαθμών είχε καταστρέψει μεγάλο μέρος της πρωτεύουσας του Μεξικού και είχε προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 10.000 ανθρώπων.

 

newsit- ΑΠΕ

 

  08 September, 2017 ΚΟΣΜΟΣ