Φορολογική ανακούφιση για τους συνεταιρισμένους αγρότες

  27 May, 2022 ΑΓΡΟΤΙΚΑOIKONOMIAΑΡΘΡΑ
Φορολογική ανακούφιση για τους συνεταιρισμένους αγρότες

Ένα από τα πάγια και διαρκή αίματα της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘΕΑΣ) ικανοποιήθηκε με τον πλέον ενδεδειγμένο, μάλιστα, τρόπο, καθώς στα «Κίνητρα ανάπτυξης επιχειρήσεων, μέσω συνεργασιών ή/και εταιρικών μετασχηματισμών», που από σήμερα αποτελούν νόμο του κράτους, υπάρχουν όλες εκείνες οι πρόνοιες που δύνανται να ανακουφίσουν φορολογικά τους συνεταιρισμένους αγρότες και ταυτόχρονα να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της παραοικονομίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το νέο νόμο, μειωμένη κατά 50% θα είναι η φορολόγηση συνεταιρισμένων ή με συμβολαιακή γεωργία αγροτών για κέρδη που αποκτώνται από το φορολογικό έτος 2022. Παράλληλα, καθορίζεται το περιεχόμενο των συμβάσεων μελλοντικής πώλησης αγροτικών προϊόντων μεταξύ παραγωγών και αγοραστών, δηλαδή της Συμβολαιακής Γεωργίας.

«Πρόκειται για μια σαφώς θετική εξέλιξη, ιδιαίτερα κατά τη δεδομένη περίοδο των τόσο οξυμένων προβλημάτων, που συνδυαστικά με παράλληλα μέτρα στήριξης του πρωτογενούς τομέα και με ανάλογες δράσεις και πρωτοβουλίες για τις οποίες η ΕΘΕΑΣ εργάζεται συστηματικά, θα έχει θετικό αντίκτυπο στην αγροτική οικονομία», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σε σχετική του δήλωση ο πρόεδρος της ΕΘΕΑΣ κ. Παύλος Σατολιάς επισημαίνει ότι όλοι οι συνεταιρισμοί της χώρας, μέσω της ΕΘΕΑΣ, έθεταν μετ’ επιτάσεως την ανάγκη θέσπισης ενός τέτοιου νόμου, τονίζοντας ότι «η μείωση αυτή της φορολογίας αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στη σωστή κατεύθυνση, η διαδρομή της οποίας, όμως, είναι μακρά, δύσκολη, αλλά και δημιουργική».

 

Δείτε επίσης

    Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις

Σχετικά άρθρα

  27 May, 2022 ΑΓΡΟΤΙΚΑOIKONOMIAΑΡΘΡΑ