Φτιάχνουμε τσιγαρίδες, έναν συγκλονιστικό παραδοσιακό μεζέ

Περιστρέφω τον διακόπτη της ηλεκτρικής κουζίνας, σαν να αναζητώ στην κεραμική της εστία κάποια πειρατική ραδιοφωνική συχνότητα. Ανεβαίνω στον Χορτιάτη. Η κατσαρόλα μου ακουμπάει σε πυκνωτές και λυχνίες, νομίζω πως καίει σε βραχέα κύματα. Με αυτά τα ζεστά κύματα σιγολιώνω στην κατσαρόλα λεπτά φύλλα χοιρινού λίπους, πυκνά λευκά, με μια επιμελώς ελάχιστη παρουσία κρέατος πάνω τους. Έχουμε δρόμο μπροστά μέχρι να δούμε τις τσιγαρίδες να γλυκοκαβουρδίζονται στο λαρδί τους. Προσθέτω αλάτι λίγο παραπάνω από τη συνταγή μου.
Δείτε επίσης
- Youth Crete: Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού στο Ασήμι
- Δήμος Φαιστού: Ενδιαφέρουσα εκδήλωση με τη γυναίκα στο επίκεντρο
- Δήμος Γόρτυνας: Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου
- Παρασύρης: Ξεκινά η μελέτη για τη σύνδεση της Μεσαράς με το Αεροδρόμιο στο Καστέλλι
- Δήμος Φαιστού:Το πρόγραμμα του εορτασμού της επερχόμενης Εθνικής Επετείου