Φτιάχνουμε τσιγαρίδες, έναν συγκλονιστικό παραδοσιακό μεζέ

Περιστρέφω τον διακόπτη της ηλεκτρικής κουζίνας, σαν να αναζητώ στην κεραμική της εστία κάποια πειρατική ραδιοφωνική συχνότητα. Ανεβαίνω στον Χορτιάτη. Η κατσαρόλα μου ακουμπάει σε πυκνωτές και λυχνίες, νομίζω πως καίει σε βραχέα κύματα. Με αυτά τα ζεστά κύματα σιγολιώνω στην κατσαρόλα λεπτά φύλλα χοιρινού λίπους, πυκνά λευκά, με μια επιμελώς ελάχιστη παρουσία κρέατος πάνω τους. Έχουμε δρόμο μπροστά μέχρι να δούμε τις τσιγαρίδες να γλυκοκαβουρδίζονται στο λαρδί τους. Προσθέτω αλάτι λίγο παραπάνω από τη συνταγή μου.
Δείτε επίσης
- Tυμπάκι-Τροχαίο: Εκτός ΜΕΘ οι δυο νεαροί
- Tυμπάκι-Τροχαίο: Εκτός ΜΕΘ οι δυο νεαροί
- Δήμος Γόρτυνας: Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας
- Tυμπάκι: Σε κρίσιμη κατάσταση δυο νέα παιδιά μετα απο σοβαρό τροχαίο
- Π.Σ Κόκκινου Πύργου: Αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές της Κυριακής