Φτιάχνουμε τσιγαρίδες, έναν συγκλονιστικό παραδοσιακό μεζέ

Περιστρέφω τον διακόπτη της ηλεκτρικής κουζίνας, σαν να αναζητώ στην κεραμική της εστία κάποια πειρατική ραδιοφωνική συχνότητα. Ανεβαίνω στον Χορτιάτη. Η κατσαρόλα μου ακουμπάει σε πυκνωτές και λυχνίες, νομίζω πως καίει σε βραχέα κύματα. Με αυτά τα ζεστά κύματα σιγολιώνω στην κατσαρόλα λεπτά φύλλα χοιρινού λίπους, πυκνά λευκά, με μια επιμελώς ελάχιστη παρουσία κρέατος πάνω τους. Έχουμε δρόμο μπροστά μέχρι να δούμε τις τσιγαρίδες να γλυκοκαβουρδίζονται στο λαρδί τους. Προσθέτω αλάτι λίγο παραπάνω από τη συνταγή μου.
Δείτε επίσης
- Το φαινόμενο στις Βούτες «ξυπνά» την αγωνία στο Μαγαρικάρι
- Πρόσκληση σε εκδήλωση μνήμης από τον Δ. Φαιστού και τον ΠΣ Μαγαρικαρίου
- Ζαρός: Σύλληψη πατέρα και γιου για μπαλωθιές σε γλέντι
- Δήμος Φαιστού: Αποχαιρετιστήρια εκδήλωση με αφορμή το τέλος της σειρας ” Η Παραλία”
- H ιστορία του Ξωπατέρα και η τοπική κρητική μνήμη