Φτιάχνουμε τσιγαρίδες, έναν συγκλονιστικό παραδοσιακό μεζέ

Περιστρέφω τον διακόπτη της ηλεκτρικής κουζίνας, σαν να αναζητώ στην κεραμική της εστία κάποια πειρατική ραδιοφωνική συχνότητα. Ανεβαίνω στον Χορτιάτη. Η κατσαρόλα μου ακουμπάει σε πυκνωτές και λυχνίες, νομίζω πως καίει σε βραχέα κύματα. Με αυτά τα ζεστά κύματα σιγολιώνω στην κατσαρόλα λεπτά φύλλα χοιρινού λίπους, πυκνά λευκά, με μια επιμελώς ελάχιστη παρουσία κρέατος πάνω τους. Έχουμε δρόμο μπροστά μέχρι να δούμε τις τσιγαρίδες να γλυκοκαβουρδίζονται στο λαρδί τους. Προσθέτω αλάτι λίγο παραπάνω από τη συνταγή μου.
Δείτε επίσης
-
Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις
Σχετικά άρθρα
- 33 μακαρονοσαλάτες και μακαρονάδες χωρίς μαγείρεμα για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού
- Αρνί ρολό στο φούρνο με πατάτες και κεφαλογραβιέρα
- Τα αμπελόφυλλα δεν είναι μόνο για ντολμάδες: 18 συνταγές για να τα δείτε… αλλιώς
- Μουσακάς με μοσχαράκι κρασάτο και βασιλικό
- Ντομάτες γεμιστές: 16 συνταγές πιο καλοκαιρινές δε γίνεται