Φωτιά ξέσπασε στον Πρινιά!

  05 November, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Φωτιά ξέσπασε στον Πρινιά!

Τέσσερις μεγάλες φωτιές ξέσπασαν η μία μετά την άλλη, σε διάστημα μόλις 2 ωρών, σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Χανιά. Μάλιστα, οι εν λόγω πυρκαγιές είχαν ως αποτέλεσμα να γίνουν στάχτη περισσότερα από 18 στρέμματα Κρητικής γης.

Αναλυτικότερα, η πρώτη φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τη 1:30 το μεσημέρι σε υπολείμματα καλλιεργειών στο Αμπελάκι Ρεθύμνου και μάλιστα κοντά σε ταβέρνα που βρίσκεται στην περιοχή. Στο σημείο έσπευσαν 12 άνδρες με 5 οχήματα, οι οποίοι και έσβησαν τη φωτιά. Η πυρκαγιά, υπό ξέσπασε υπό άγνωστες αιτίες, κατάφερε να κάνει στάχτη 1 στρέμμα δασικής έκτασης και 15 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης.

Στις 2:20 το μεσημέρι σήμανε συναγερμός και στα Χανιά, από φωτιά που ξέσπασε σε δασική - χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Κεραμιά. Τη φωτιά έσβησαν 6 άνδρες της πυροσβεστικής, με 3 οχήματα που έσπευσαν στο σημείο, ενώ η φωτιά κατέκαψε 1,5 στρέμμα χορτολιβαδικής έκτασης. Τα αίτια υπό τα οποία ξέσπασε η πυρκαγιά είναι άγνωστα.

Ενώ, λίγο μετά τις 2:30 το μεσημέρι ακόμη μία φωτιά ξέσπασε, αυτή τη φορά, στο Ηράκλειο. Ειδικότερα, η φωτιά που ξεκίνησε υπό άγνωστες αιτίες, έκαψε 500 τετραγωνικά μέτρα δασικής - χορτολιβαδικής έκτασης στον Πρινιά στη Γόρτυνα. Στο περιστατικό επενέβησαν 2 άνδρες με 1 όχημα της πυροσβεστικής.

Τρία λεπτά μετά τις 3:30 το μεσημέρι σήμανε και πάλι συναγερμός στα Χανιά, από φωτιά που ξέσπασε στις Στέρνες Ακρωτηρίου. Στο σημείο έσπευσαν 10 πυροσβέστες με 4 οχήματα και κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά, που έκαψε 1 στρέμμα δασικής έκτασης, προτού επεκταθεί. Η αιτία που ξέσπασε η φωτιά παραμένει άγνωστη.

 

  05 November, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα