Φωτιές: Δύο νέες εστίες σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο

  02 August, 2022 ΑΡΘΡΑ
Φωτιές: Δύο νέες εστίες σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο

Επί ποδός και πάλι οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Κρήτη με δύο φωτιές που εκδηλώθηκαν σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο.

Στη Γενή Ρεθύμνου η φωτιά ξεκίνησε το απόγευμα της Τρίτης, σε χορτολιβαδική έκταση και επί τόπου  έφτασαν και δρουν 7 οχήματα με 14 πυροσβέστες και μία ομάδα πεζοπόρων ανδρών.

Και εθελοντές

Η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή ενώ για την κατάσβεσή της επιχειρούν και εθελοντές από την περιοχή.

Επίσης στη Χερσόνησο Ηρακλείου, η πυρκαγιά ξεκίνησε σε οικοπεδικό χώρο. Η επέμβαση των πυροσβεστών αποσόβησε τον κίνδυνο για επέκτασή της στη γύρω κατοικημένη. Αυτή την ώρα η φωτιά βρίσκεται σε μερικό έλεγχο και για την πλήρη κατάσβεσή της επιχειρούν 5 οχήματα με 10 πυροσβέστες, καθώς και μία ομάδα πεζοπόρων.

130.000 στρέμματα

 

Για ακόμα μία φορά οι πυρκαγιές που ξέσπασαν το τελευταίο διάστημα σε όλη τη χώρα άφησαν πίσω τους τεράστια οικολογική καταστροφή. Χιλιάδες στρέμματα δάσους έγιναν στάχτη με σημαντικές συνέπειες στο περιβάλλον.

Ειδικότερα οι μεγάλες δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν κατά τη διάρκεια του φετινού Ιουλίου στη χώρα μας επηρέασαν συνολική έκταση μεγαλύτερη των 130.000 στρεμμάτων. Η έκταση που επηρεάστηκε τον Ιούλιο (γύρω στα 132.720 στρέμματα) αντιστοιχεί περίπου στο 60% των αθροιστικά καμένων εκτάσεων της χώρας μας από την 1η Ιανουαρίου 2022 (περίπου 215.000 στρέμματα).

 

  02 August, 2022 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα